Ziua super-eroilor anonimi

Nu apar la TV, nu țin prima pagină a ziarelor și nici nu se scrie despre ei pe Facebook. Sunt super-eroii care nu schimbă lumea din temelii, ci o fac mai frumoasă prin gesturile lor, printr-un zâmbet sau un cuvânt bun spus atunci când trebuie. Uneori, printr-o tăcere plină de sens. Sunt oamenii care fac fapte bune pur și simplu, poate fără să-și dea seama. Fără să țină cont de vreo ocazie specială, de Crăciun sau de Paște.

Sunt anonimi nu pentru că nu au nume, ci pentru că identitatea lor se pierde într-o mare de griji și nemulțumiri. Nu sunt ca un urgan care creează revoluții și aduce schimbare, fie ea și pozitivă, ci mai degrabă se aseamănă cu un vânticel cald de primăvară, care îți adie prin păr și te înfioară de plăcere.

ziua-super-eroilor-anonimi

Spre deosebire de super-eroii din filme, celor anonimi le lipsesc pelerina și costumația șmecheră, așa că deseori trec nerecunoscuți. E vorba de vecinul care îți ține mereu liftul, vânzătoarea zâmbitoare indiferent de mușterii, colega care îți oferă cu drag din cafeaua ei, prietenul încurajator și multe alte personaje din apropierea noastră.

Nu știu să existe o astfel de zi în care să-i sărbătorim pe super-eroii anonimi care ne fac momentele mai plăcute. Dar putem face din AZI ziua lor.

Ia-ți câteva minute să-i scrii un mesaj unui erou anonim sau chiar să-i faci un mic cadou. Mulțumește-i din suflet și cine știe, poate vei avea surpriza să descoperi și în tine puteri de super-erou.

Articol publicat pe România Pozitivă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.