Unde ajung resturile de alimente și preparate neconsumate din restaurante, piețe și supermarketuri?
Ce se întâmplă cu mâncarea pe care o lăsăm în farfurie?
De curând, am citit că a intrat în vigoare legea privind diminuarea risipei alimentare, însă n-am acordat prea mare atenție subiectului. Deși problema nu mă lasă indiferentă, abordarea mi s-a părut prea complicată și teoretică, “departe” de mine. Totuși, de curând am primit o invitație la un eveniment despre risipă care mi-a stârnit curiozitatea, pentru că promite o abordare mai practică și concretă.
Luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, grupul de inițiativă Bucate reAlese organizează o discuție pe tema: „Risipa de alimente în restaurante și acasă”, pentru a găsi soluții să evităm cât mai mult risipa de mâncare.
Ești binevenit dacă te preocupă problema risipei alimentelor și vrei să afli ce poți face concret pentru a o combate.
Evenimentul va avea loc la Vişini Hub – intrarea Vişinilor nr. 5, zona Hala Traian.
Detalii, aici: https://www.facebook.com/events/197819563958299/
În perioada aprilie – septembrie 2016, Bucate reAlese a desfășurat un proiect experimental de valorificare a resurselor alimentare nevândute (legume, fructe etc) din piețe sau de la magazine. Acum, în noiembrie ei fac o incursiune în câteva restaurante din București pentru a afla care sunt situațiile cu care se confruntă în ceea ce privește alimentele și preparatele nevalorificate, precum și preparatele consumate parțial de către clienți.