Ce facem cu mâncarea rămasă în farfurii? Eveniment despre risipa de alimente

Unde ajung resturile de alimente și preparate neconsumate din restaurante, piețe și supermarketuri?

Ce se întâmplă cu mâncarea pe care o lăsăm în farfurie?

restaurant-pulitzer-bratislava-salata

De curând, am citit că a intrat în vigoare legea privind diminuarea risipei alimentare, însă n-am acordat prea mare atenție subiectului. Deși problema nu mă lasă indiferentă, abordarea mi s-a părut prea complicată și teoretică, “departe” de mine. Totuși, de curând am primit o invitație la un eveniment despre risipă care mi-a stârnit curiozitatea, pentru că promite o abordare mai practică și concretă.

Luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, grupul de inițiativă Bucate reAlese organizează o discuție pe tema: „Risipa de alimente în restaurante și acasă”, pentru a găsi soluții să evităm cât mai mult risipa de mâncare. 

Ești binevenit dacă te preocupă problema risipei alimentelor și vrei să afli ce poți face concret pentru a o combate.

Evenimentul va avea loc la Vişini Hub – intrarea Vişinilor nr. 5, zona Hala Traian.

Detalii, aici: https://www.facebook.com/events/197819563958299/

În perioada aprilie – septembrie 2016, Bucate reAlese a desfășurat un proiect experimental de valorificare a resurselor alimentare nevândute (legume, fructe etc) din piețe sau de la magazine. Acum, în noiembrie ei fac o incursiune în câteva restaurante din București pentru a afla care sunt situațiile cu care se confruntă în ceea ce privește alimentele și preparatele nevalorificate, precum și preparatele consumate parțial de către clienți. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *