10 momente de fericire și serendipity în Lisabona

După ce am povestit despre câteva din locurile de suflet descoperite în Lisabona și emoțiile trăite pe durata zilelor petrecute acolo, mi-am dat seama că au mai rămas multe de spus și exprimat. Amintiri de rememorat, imagini de sorbit din ochi și zâmbete readuse pe chip. Escapada din Lisabona mi-a oferit destule surprize și momente de fericire, pe care le-am înșirat în cele ce urmează, în ordine pur aleatoare.

1. ARTA URBANĂ și culorile din stradă.

lisabona-culoare-santa-clara arta-urbana-lisabona

2. CEAIUL PORTUGHEZ. Mergând pe o stradă oarecare, am zărit din întâmplare un mic magazin de ceai: Companhia Portugueza do Chá. Am intrat cu încântare și nu mică mi-a fost mirarea să descopăr printre rafturile ticsite de sortimente variate și un ceai portughez! Da, Portugalia are propriile plantații de ceai, în insulele Azore. Am luat niște ceai negru Lisbon Breakfast, care s-a dovedit a fi un mix de ceai de Portugalia și de Ceylon, cu un gust dulceag, nu foarte puternic, perfect cu un strop de lapte.

ceai-portughez

3. PANORAMELE.

4. STRĂDUȚELE ÎNTORTOCHEATE, în pantă, străbătute cu răsuflarea aproape tăiată, din cartierele de poveste: Alfama cea mereu în sărbătoare, cu ghirlande colorate aninate la colțuri, Belem, Bairro Alto, Baixa-Chiado…. Adevărate colțuri de paradis. Ce-i drept, un paradis cam șubred pe alocuri, cu construcții lăsate în paragină sau aproape de prăbușire, scorojite, însă care mai păstrează din aroma timpurilor trecute.

alfama-ghirlande cartier-alfama-lisabona lisabona-alfama-ghirlande

belem-lisabona

5. ZONA MODERNĂ DE LA ORIENTE, cu fântâni și mici oaze de verdeață.

fantana-moderna-lisabona fantana-parc-lisabona

fantana-lisabona

parc-lisabona zona-moderna-lisabona

6. La Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Belem mi-a luat ochii un TÂRG CU BUNĂTĂȚI HANDMADE, unde am zăbovit câteva zeci de minute bune printre standurile cu tot felul de comori, într-o atmosferă chill.

belem-targ loc-de-joaca-targ-belem lisabona-targ

7. LX FACTORY. Am fost plăcut impresionată de acest complex industrial transformat într-o oază de cultură urbană, cu restaurante și magazine în stil hipster, decorate creativ. Un concept inedit, cu elemente foarte faine.

LX-factory-magazin magazin-LX-factory-lisabona citat-LX-factory-lisabona arta-urbana-LX-factory-lisabona LX-factory-lisabona-portugalia moto-LX-factory-lisabona LX-factory-lisbon LX-factory-lisboa librarie-LX-factory-lisabona

8. TIME OUT MARKET și bunătățile despre care am vorbit aici.

9. PLIMBAREA PE FALEZĂ, între Alcantara și Belem, admirând podul 25 Aprilie în toată splendoarea lui. Monumentul Descoperirilor era în renovare, acoperit de schele, însă chiar și de afară a fost o priveliște impunătoare.

lisabona-podul-25-aprilie faleza-lisabona-belem tejo-lisabona monumentul-descoperirilor-lisabona belem turnul-belem-lisabona

10. Entuziasmul de la SEMIMARATON și alergarea pe podul Vasco da Gama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.