O cafenea inedită în Braşov: Dr. Jekelius

Update august 2021: Cafeneaua Dr. Jekelius s-a închis.

Printre articolele răsfoite înainte de mini-vacanţa de la Braşov a fost şi unul despre o cafenea mai deosebită, cu aspect de farmacie veche. Mi-am notat adresa şi mi-am pus o notă mentală să-i fac o vizită. Ajunsă la faţa locului, nu a trebuit să o caut prea mult. Cafeneaua Dr. Jekelius se află pe o stradă populată de restaurante şi magazine, fix în inima Braşovului.

După masa delicioasă de la Bistro de l’Arte, purtându-mi paşii hai-hui, m-am trezit în faţa unei terase cu umbrele „Braşov, regele oraşelor în România”, în spatele cărora de-abia i-am zărit numele. De afară nu părea mai specială faţă de alte cafenele. Am ezitat dacă să intru atunci sau să amân vizita pentru a doua zi, dar pentru că seara era atât de plăcută, mi-am zis să nu pierd ocazia de a gusta o altă porţie creativă de Braşov.

dr-jekelius-cafenea-brasov

Era liber la Dr. Jekelius, aşa că m-am scufundat într-unul din fotoliile confortabile de lângă fereastră, privind cu admiraţie în jur. Interiorul cafenelei este într-adevăr special: un dulap mare, cu zeci de recipiente de farmacie ordonate frumos în rafturi, atrage atenţia încă de la intrare, iar pe pereţi sunt atârnate fotografii de epocă şi vechi certificate. Chelnerii sunt îmbrăcaţi în halate de farmacist, deci se integrează de minune în peisaj, pregătind şi servind poţiuni miraculoase în pahare ce amintesc de laboratoarele de chimie. Locul e tare cozy, pereţii verzui contribuie la atmosfera calmă, deci să tot leneveşti pe canapelele moi!

Am ales să beau un ceai cu rom, care s-a dovedit a fi… rom cu ceai 😀 Tăria băuturii m-a cam luat prin surprindere, însă asta nu m-a împiedicat să mă bucur de clipele petrecute acolo, alături de cana neagră, smălţuită, privind printre umbrele spre strada liniştită.

ceai-cu-rom-dr-jekelius-cafenea-brasov dr-jekelius-cafenea-brasov-ceai-cu-rom

Dr. Jekelius Pharmacy Cafe

Adresă: str. Michael Weiss, nr. 13, Braşov

https://www.facebook.com/DrJekeliusPharmacyCafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.