Bistro de l’Arte, un loc cochet şi cu mâncare bună în Braşov

Despre Bistro de l’Arte din Braşov citisem multe recenzii pozitive, aşa că se afla deja pe lista locurilor de văzut când am decis să vizitez oraşul de la poalele Tâmpei. Îmi notasem cu grijă adresa, dar n-a fost nevoie să caut prea mult, pentru că am dat peste el din întâmplare, în prima plimbare după mulţi ani pe străzile magice ale Braşovului.

bistro-de-larte-brasov

Aşa cum sugerează şi numele, Bistro de l’Arte este un bistrou cochet, aflat foarte aproape de strada Republicii, pe o alee îngustă din centrul vechi al Braşovului, spaţiu mustind de lume. Înainte să văd numele, mi-a sărit în ochi mica terasă, de fapt câteva mese şi scaune scoase în faţa unei case, cu oameni veseli şi relaxaţi. Am zâmbit când am descoperit coincidenţa, iar a doua zi, pe seară, m-am întors să mă bucur cu toate simţurile de acest colţ delicios.

meniu-bistro-de-larte-brasov

bistro-de-larte-restaurant-brasov

Pe terasă n-am găsit loc, aşa că am intrat. Interiorul mi s-a părut întunecat în comparaţie cu lumina puternică de afară. Tavanul formează arcade unduitoare, crem, cu margini de cărămidă roşcată. Restaurantul are o alură intimă, muzica e plăcută şi am simţit că se potriveşte tare bine cu mood-ul meu slow. În contrast cu agitaţia de pe strada principală, aici ritmul e domol şi dulce.

bistro-de-larte bistro-de-larte-restaurant

Masa de la geam, unde mi-ar fi plăcut să stau, era ocupată, aşa că am ales una la întâmplare, mai retrasă, chiar lângă pian.

bistro-de-larte-interior bistro-de-larte-interior

Jumătate din local cuprinde mese pentru fumători, iar cealaltă este rezervată nefumătorilor. Când am fost eu, duminică, pe la 7 seara, nu era prea multă lume şi nici fum de ţigară, deşi am stat la o masă de fumători. Nu ştiu cum o fi când se aglomerează, dar sper că le merge bine ventilaţia, pentru că ar fi păcat de un loc aşa frumos să fie îmbibat de fum şi miros greu de tutun…

Am răsfoit meniul, despre care am înţeles că se schimbă periodic, şi mi-a fost greu tare să aleg, deşi aveam o foame de lup. Există şi un meniu de prânz, la 18 lei, cu preparate mai speciale, dar pe care n-am mai avut ocazia să-l încerc. Însă mi s-a părut fain că în fiecare zi a săptămânii îmbie oaspeţii cu alte bunătăţi.

După ce mi-am cântărit îndelung poftele, din atâtea salate şi combinaţii inedite, într-un final am rămas la două feluri, unul mai special şi unul mai obişnuit: o supă şi un humus, alături de un ceai de fructe.

bistro-de-larte-brasov-loc-de-mancat

Am ezitat puţin să aleg supa-cremă Blue Satin, cu mere, morcovi caramelizaţi şi brânză cu mucegai, pentru că am avut senzaţia că va fi grea, însă nici vorbă de aşa ceva. Brânza care se topea leneşă, scufundându-se în supa consistentă, dulceagă, mi-a fermecat papilele gustative într-un mod în care doar o brânză bună o poate face.

bistro-de-larte-supa

Ador humusul, iar cel de la Bistro de l’Arte nu m-a dezamăgit. A fost delicios, garnisit cu mentă uscată şi ceva usturoi şi mi-a plăcut că prin pasta moale am găsit şi boabe de năut întregi – o textură minunată.

bistro-de-larte-humus

Pentru că ambele feluri au venit în acelaşi timp, le-am alternat. După o lingură de năut mai sărat, dulceaţa supei se simţea tare plăcut. Ceaiul Cinnamon Plum a completat ospăţul.

Chelneriţele au fost foarte drăguţe şi m-am simţit răsfăţată în întreaga atmosferă, de parcă m-aş fi aflat într-adevăr într-un locşor romantic din Paris. Am plecat de la Bistro de l’Arte încântată de mâncare şi atmosferă, care s-au asortat perfect.

brasov-bistro-de-larte

Bistro de l’Arte

Adresă: Piaţa George Enescu, nr. 11 bis, Braşov (centrul vechi)

https://www.facebook.com/bistro.delarte

http://www.bistrodelarte.ro/

5 thoughts on “Bistro de l’Arte, un loc cochet şi cu mâncare bună în Braşov

  1. Adina Roz

    Am fost si eu acolo acum vreo doi ani 🙂 si am stat chiar la masa de la geam, imortalizata de tine in ultima fotografie. Mi a placut tare de tot cladirea si interiorul, mi a satisfacut foamea de vechi si de istorie.

    Reply
    1. Andra :) Post author

      Cred că la geam e cel mai drăguţ loc 🙂 Şi mie mi-a plăcut casa, aşa boemă, dar şi locul unde este amplasată.

      Reply
  2. Pingback: 7 gânduri despre Braşov | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.