Bazarul „Arome din lumea arabă” – o felie însiropată de Orient în Bucureşti

Vremea atât de plăcută de duminică m-a invitat afară din casă, ca să-mi facă cinste cu o doză de vitamina D în cea mai pură formă: servită direct de soare. În drum spre Schimb de cărţi, m-am oprit la Bazarul „Arome din lumea arabă”, de la restaurantul Al Saj din centrul vechi, cu gândul de a-mi răsfăţa ochii şi papilele gustative cu niscaiva bunătăţi.

bunatati-bazar-arome-din-lumea-araba

Când am ajuns acolo pe după-amiază, târgul era în toi. Am dat un prim tur de recunoaştere, strecurându-mă printre oamenii curioşi ce se perindau pe la mese. În boxe, ceva muzică oientală. Bijuterii, parfumuri, accesorii, îmbrăcăminte şi mâncăruri de-ţi lasă gura apă, toate aranjate frumos în standuri pe terasa restaurantului. Cireaşa de pe tort: picturi cu henna, realizate cu pricepere de câteva domniţe în jurul cărora se strânsese o mulţime de lume.

Mi s-au părut interesante cărţile în arabă cu poezii de Eminescu, am răsfoit cu răbdare rochiile atârnate de umeraşe, însă până la urmă tot la mâncare m-am oprit.

Sunt un mare fan al bucătăriei libaneze, iar falafel-ul şi humusul se numără printre mâncărurile mele preferate, însă la târg m-am lăsat sedusă de alte delicatese. Recunosc, mi-a fost tare greu să aleg doar câteva, căci aş fi gustat din fiecare preparat ce-mi zâmbea din caserole. Într-un final, am luat nişte mâncare cu orez, năut, carne de pui, alune şi ceva mirodenii, al cărui gust m-a încântat (combinaţia alune+orez mi se pare genială!). Lângă ea am pus un fel de chiftele de carne netede, de formă ovală, garnisite cu tot felul de condimente şi un mini-corn umplut cu o pastă acrişoară şi seminţe de susan. M-am bucurat să fac cunoştinţă cu noi combinaţii de arome şi texturi şi când am ajuns acasă mi-a părut rău că nu am încercat şi alte sortimente.

bazar-arome-din-lumea-araba-mancare-de-orez-cu-carne-de-pui-si-naut bombonele-din-morcovi-bazar-arome-din-lumea-araba bazar-arome-din-lumea-araba-centrul-vechi

La desert, cataiful şi baclavalele au fost la mare căutare, judecând după tăvile aproape goale. Pentru că nu aveam chef de dulcegării puternice, m-am orientat spre un desert mai uşor, respectiv nişte biluţe de morcovi, un fel de bombonele moi, fără zahăr, care m-au impresionat prin gustul delicat, de jeleu fin. Mai erau destule tipuri de fursecuri, prăjituri, bomboane şi creme de testat, dar m-am oprit la câteva.

Preţurile au fost neaşteptat de mici, mai ales ţinând cont de cât de bună s-a dovedit a fi mâncarea. Sper să se mai organizeze şi altă dată – promit să fiu mai hotărâtă la degustat bunătăţi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.