Detergent lichid din nuci de săpun – soluţie la îndemână pentru rufe curate

A trecut mai bine de un an de când folosesc constant nucile de săpun la spălatul rufelor şi mă declar foarte mulţumită de ele. Sunt un detergent nu doar natural şi economic, dar şi eficient, astfel că împrospătează hainele chiar şi fără a le parfuma. La fel de bun, dar mai comod, am descoperit de curând un detergent lichid bio, tot pe bază de nuci de săpun. Se numeşte Lina Line şi vine într-o sticlă mare, cu margini rotunjite, uşor de manevrat, de un roz – fucsia care ar înveseli chiar şi cea mai mohorâtă zi.

nuci-de-sapun-detergent-lichid-bio-lina-line

Sticla este prevăzută cu două capace: unul alb, de protecţie, care se înfiletează foarte bine şi altul la exterior, mai mare, ca un balon. Acesta din urmă este gradat discret, fiind folositor pentru a măsura doza de detergent. Pentru maşina de spălat, doza recomandată este de 30 ml pentru 4,5 kg de rufe uscate, dar în funcţie de gradul de murdărie al hainelor şi de duritatea apei, doza poate fi mărită sau micşorată. Detergentul se pune în comparimentul dedicat al maşinii de spălat.

Partea bună este că în cazul în care vrei să speli ceva rapid, manual, detergentul lichid este mai practic decât nucile de săpun, pentru că nu trebuie decât să măsori doza recomandată şi să o pui în apă. Raportul este de 40 ml la 8 litri de apă caldă. Mie îmi este folositor pentru echipamentul de alergare, pe care îl spăl foarte des, mai des decât apuc să pun maşina de spălat. Şi ca să vezi ce coincidenţă, rozul sticlei se asortează de minune cu hainele de alergat. Mai jos, dovada :))

detergent-lichid-nuci-de-sapun

Pe lângă extract din nuci de săpun, detergentul Lina Line mai conţine extract de zer organic, cu proprietăţi antibacteriene, şi cantităţi mici de benzoat de sodiu, sorbat de potasiu şi un mix de uleiuri esenţiale naturale pentru aromă. Parfumul nu este intens, ca în cazul detergenţilor clasici; aşa cum spuneam, rufele miros a curat, a proaspăt, mai degrabă decât o aromă anume.

La fel ca şi nucile de săpun simple, este un detergent economic: o sticlă de 1,5 litri ajunge pentru circa 50 de spălări. Acest detergent lichid este recomandat pentru temperaturi de spălare cuprinse între 30 şi 95º, inclusiv pentru rufe colorate.

Aţi spălat vreodată cu detergent lichid din nuci de săpun? Cum vi s-a părut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.