Grădina Englezească din Munchen – dolce far’ niente în stil nemţesc

Pentru că astăzi e duminică, iar săptămâna trecută pe vremea asta mă plimbam prin Grădina Englezească din Munchen (Englischer Garten), mi-am propus să scriu despre amintirea acelei frumoase escapade, cu gândul la soarele de toamnă al Bavariei.

Grădina Englezească este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa: se întinde pe aproape 4 km². Aceasta a fost amenajată în secolul al XVIII-lea, iar denumirea sa provine de la stilul inspirat de parcurile din Marea Britanie.

gradina-englezeasca-munchen

După un brunch ca la carte într-o cafenea drăguţă, am luat-o la pas spre Grădina Englezească, pe care data trecută am sărit-o, din lipsă de timp. Plimbarea agale printre biciclete, băutori de bere şi oameni ieşiţi la iarbă verde a fost una plăcută, tihnită, deşi mă simţeam plină de energie şi nu am avut chef să stau jos, uitându-mă la gâşte. Pajiştile parcului erau luate în stăpânire de grupuri vesele aflate la picnic, distrându-se la un fotbal sau alte jocuri, ori relaxându-se cu o carte alături, în lumina jucăuşă a toamnei.

Am văzut grădina ca un peisaj idilic, coborât din tablourile impresioniste, de parcă timpul s-ar fi oprit în loc pentru totdeauna în ziua de duminică. Cine zice că nemţii nu ştiu să trăiască slow, bucurându-se de o dulce lene? 🙂

Englischer-Garten-munich Grădina-Englezească-din-munchen munchen-gradina-englezeasca Englischer-Garten-munchen Englischer-Garten-munchen-toamna Englischer-Garten-toamna

Pe lângă pajiştile imense şi aleile străjuite de copaci, în Grădina Englezească se află câteva construcţii interesante: un templu grecesc, un turn chinezesc şi o ceainărie japoneză, unde se poate participa la ceremonii tradiţionale de servire a ceaiului. Nici de aici nu lipseşte berea: există ceva terase şi mici buticuri unde se servesc băuturi şi gustări mai mult sau mai puţin tradiţionale.

gradina-englezeasca gradina-englezeasca-munchen-templul-grecesc gradina-englezeasca-munchen-coloane gradina-englezeasca-munchen-tavan gradina-englezeasca-munchen-pajiste. templul-japonez-Grădina-Englezească-Munchen gradina-englezeasca-munchen-templul-chinezesc

Indiferent de cât de mulţi oameni ar fi la plimbare, nu cred că Grădina Englezească poate fi considerată vreodată aglomerată. E un spaţiu atât de vast, de aerisit, încât pur şi simplu emană libertate prin toate frunzele şi pietrele.

Am fost impresionată de skyline-ul oraşului, cu turnuri înalte decupate fumos pe o bucată de cer.

munchen-skyline-din-gradina-englezeasca.În concluzie, dacă ajungeţi prin Munchen, nu rataţi o plimbare pe aleile Grădinii Englezeşti, iar dacă sunteţi amatori de picnic, cu atât mai mult 🙂

3 thoughts on “Grădina Englezească din Munchen – dolce far’ niente în stil nemţesc

    1. Andra :) Post author

      N-am ajuns în Hyde Park, deci n-aş putea face o comparaţie, însă e amenajat în stil englezesc, ar trebui să fie ceva asemănări 🙂 Mulţumesc!

      Reply
  1. Pingback: Unde mănânci în Munchen dacă nu-ţi place mâncarea bavareză | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.