Oază de relaxare în mijlocul capitalei: Grădina de citit de la Biblioteca Metropolitană (foto)

Bucureştiul s-a îmbogăţit cu un nou loc minunat 🙂 E vorba despre Grădina de citit, un spaţiu de relaxare în inima capitalei, aproape de Piaţa Romană, în curtea Bibliotecii Metropolitane. Am auzit că s-a deschis de curând, aşa că i-am făcut imediat o vizită.

biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit-din-bucuresti

Mai fusesem de câteva ori la Biblioteca Metropolitană şi ştiam că e o clădire impunătoare, veche, ascunsă după un gard şi ceva vegetaţie. Până acum nu am băgat de seamă curtea destul de încăpătoare; într-unul din colţurile ei a luat naştere un loc răcoros, perfect pentru o escapadă din faţa stresului şi a agitaţiei zilnice.

Mascota locului este o mâţă mov, care te întâmpină încă de la intrare şi te pune în temă cu programul.

bucuresti-gradina-de-citit biblioteca-metropolitana-piata-amzei.copac-biblioteca-metropolitana-gradina-de-cititbiblioteca-metropolitana-loc-de-citit biblioteca-metropolitana-bucuresti biblioteca-metropolitana-gradina-de-cititPe lângă bănci, grădina mai are o mică fântână, scaune, fotolii din paleţi, perne moi, măsuţe, hamace şi chiar şi un cort. Mai sunt şi câteva mici dulapuri cu flori, pentru un accent de culoare şi viaţă.

spatiu-de-citit-bucuresti. gradina-de-citit-de-la-biblioteca-metropolitana gradina-de-citit-biblioteca-metropolitana-bucuresti gradina-de-citit-biblioteca-metropolitana fantana-gradina-de-citit-biblioteca-metropolitana fanatana-biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit dulap-cu-flori-biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit detaliu-biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit cort-biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit-din-capitala biblioteca-metropolitana-gradina-de-citit-detaliu. liniste-si-umbra-gradina-de-citit

Mi se pare o super-iniţiativă şi cred că avem nevoie de cât mai multe astfel de spaţii urbane în capitală, pentru ca Bucureştiul să devină un oraş mai prietenos cu oamenii.

Intrarea este liberă, iar accesul este permis oricui, indiferent dacă are sau nu treabă la bibliotecă. Te poţi relaxa la umbră în compania unei cărţi, îţi poţi aduce laptopul pentru a lucra (am înţeles că există şi WiFi) sau poţi pur şi simplu lenevi la umbră, legănat în hamac de vise şi dor.

Grădina de citit – Biblioteca Metropolitană

Adresa: Strada Tache Ionescu, Nr. 4, Bucureşti (de la Romană, mergând spre Piaţa Amzei, pe partea stângă, vizavi de Poştă)

Program: zilnic, 9-21

5 thoughts on “Oază de relaxare în mijlocul capitalei: Grădina de citit de la Biblioteca Metropolitană (foto)

  1. Anca

    Am fost si noi si intr-adevar este un loc foarte frumos, unde te poti relaxa din plin… e minunat ca avem in oras si astfel de locatii 🙂

    Reply
  2. Pingback: Locuri de citit în aer liber în Bucureşti | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.