Aprovizionarea de weekend: halele şi piaţa Obor

Am descoperit relativ recent Halele Obor, deşi auzisem de când am venit în Bucureşti de celebra piaţă, cea mai ieftină din capitală, de unde poţi să cumperi aproape orice îţi trece prin cap.

Într-o bună zi, am decis să fac o vizită la Obor şi să mă lămuresc cum e cu piaţa asta atât de generoasă. Când mergi de la metrou spre piaţă, dai peste o lume pestriţă, formată din oameni care şoptesc hotărâţi „ţigăriţigăriţigări” şi (pseudo)precupeţe care-şi strigă marfa-n gura mare, cu reduceri cu tot (din categoria „3 la 10 lei”).

După ce treci de bucata autohtonă de balcanism şi îţi faci curaj să intri în ditamai hala, străjuită de mici tarabe, nimereşti într-un adevărat paradis al condimentelor şi nucilor exotice, alături de lactate, ouă, carne şi preparate din carne, produse alimentare vrac (biscuiţi, bomboane, cafea, halva etc.), plus mărunţişuri de tot felul, de la mături şi cratiţe până la produse cosmetice. La capitolul „mirodenii” am rămas uimită de oferta variată şi de preţurile mult mai mici decât în  magazinele de tip plafar sau chiar hipermarketuri. Aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul fructelor uscate şi al nucilor de tot felul, dar nu numai.

fructe-uscate-si-nuci-in-Piata-Obor

Dincolo de această hală mare, cu tavan înalt şi iz comunist, se mai ridică una, însă unde atmosfera de piaţă e îmbrăcată în civilizaţie. La parter se întinde, cât vezi cu ochii, o mare de tarabe cu fructe şi legume de tot felul, atât locale, cât şi de import. Laolaltă cu bunicuţele care vând grămăjoare de morcovi şi păstârnac, miere şi plante uscate pentru ceaiuri sau mere de Voineşti găseşti şi fructe exotice aduse de departe sau legume colorate. Urcând la etaj, se întind multe magazine cu preparate din carne, lactate şi ouă, de data asta cu „brand”.

Mi-a atras atenţia în mod special magazinul cu condimente Orient Bazar, unde miroase divin, a mirodenii picante-dulci, ca într-o bucătărie orientală, cu arome care-ţi ispitesc imaginaţia. E mai mereu coadă, însă la unele produse au preţuri foarte bune, aşa că merită să vă înarmaţi cu un pic de răbdare.

condimente-si-mirodenii-din-oborCumpărăturile mele: migdale, susan alb (+susan negru), seminţe de chia, seminţe de dovleac, pudră de roşcove (carob), turmeric, coacăze şi goji

Deşi nu putem compara produsele de aici cu unele provenite din agricultură ecologică, cred că sunt o alternativă potrivită pentru cei care vor să-şi facă provizii la un preţ mai bun. Ca să vă faceţi o idee, câteva exemple orientative:

Preţuri Halele Obor

 • fructe-uscate-si-nuci-in-Piata-Obor-BucurestiNăut – 10-12 lei/kg
 • Linte roşie/verde – 10 lei/kg
 • Cous-cous – 10 lei/kg
 • Mei – 10 lei/kg
 • Fasole albă – 13 lei/kg
 • Fulgi de ovăz – 5-8 lei/kg
 • Goji – 55 lei/kg
 • Merişor – 23-30 lei/kg
 • Migdale crude – 45-50 lei/kg
 • Caju crud – 50 lei/kg
 • Fistic crud – 65 lei/kg
 • Alune de pădure crude – 45-50 lei/kg
 • Seminţe de dovleac crude – 30-35 lei/kg
 • Seminţe de susan – 18-20 lei/kg
 • Seminţe de chia – 65-70 lei/kg
 • Anason stelat – 35 lei/kg
 • Turmeric – 16 lei/kg

10 thoughts on “Aprovizionarea de weekend: halele şi piaţa Obor

  1. Andra :) Post author

   Daaa, eu de obicei vin cu plasele pline de acolo, dar se termină proviziile după o săptămână-două :))
   Prefer să merg în timpul săptămânii când e mai mică aglomeraţia, însă cred că putem încerca şi sâmbătă, pentur o atmosferă mai… autentică 😀 😀 😀

   Reply
 1. Andra :) Post author

  Mie mi-a luat vreo 6-7 ani să mă mobilizez, că de când am venit în Bucureşti tot ziceam că merg :)) Dar acum pot să zic că o vizitez cam la 2 săptămâni sau chiar mai des.

  Reply
 2. Yldirin

  Buna , si eu sunt “a big fan ” al acestor produse . De cand m-am mutat in Bucuresti cumpar de la Obor , la inceput din hala veche , acum de la Orient . Alea probabil ca sunt preturi din hala , ca la Orient am luat acum doua zile migdale cu 40 si naut cu 8 lei . Succes la cumparaturi .

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Bună! Da, sunt preţurile din Hală, de la parter. Am văzut că la Orient sunt preţuri mai bune la unele chestii, însă de obicei e foarte aglomerat, de-asta cumpăr din partea cealaltă. Mulţumim de pont! 🙂
   Succes şi ţie!

   Reply
 3. Orient Bazar

  Buna seara,

  In primul rand va multumim pentru review-ul Dvs. Incercam sa ascultam si acceptam fiecare opinie exprimata de clientii nostrii si de asemenea dorim sa ne imbunatatim serviciile pentru a ne putea ridica la asteptarile Dvs. In acest sens va anuntam ca de curand am lansat site-ul http://www.orientbazar.ro prin care venim in intampinarea persoanelor ce doresc sa achizitioneze produsele comercializate de noi dar nu dispun de timpul necesar pentru a face acest lucru dintr-un magazin fizic.
  Incheiem prin a va multumi din nou pentru review si va asteptam cat mai curand in unul din magazinele noastre!

  Cu sinceritate,
  Echipa Orient Bazar

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Felicitări şi la cât mai mulţi clienţi! 🙂
   Acum am descoperit că aveţi magazin şi la Piaţa Titan, care e aproape de mine, deci probabil o să vă fac o vizită curând 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.