Malnaş Aqua Telluris – apă terapeutică din inima Pământului

Când am auzit prima dată de Malnaş Aqua Telluris, primul lucru care mi-a venit în minte a fost că e doar un brand care profită de strategiile de marketing pentru a pune un preţ mare pe un lichid atât de banal. De fapt, citind mai atent informaţii despre acest produs, am aflat că nu este deloc aşa. Nu e vorba de o apă obişnuită, de consumat în cantităţi uriaşe, ci una cu efecte terapeutice, un fel de apă-medicament.

Apa minerală Aqua Telluris iese la suprafaţă sub forma unui izvor artezian care ţâşneşte cu putere, fiind astfel ferită de poluare şi de contactul cu apa de suprafaţă. Ea provine din localitatea Malnaş (judeţul Covasna), o zonă bogată în izvoare curative, cu o tradiţie veche în tratarea diferitelor afecţiuni gastrice. Calităţile terapeurice ale apei de aici au fost recunoscute încă din secolul XVIII, când la Malnaş au apărut primele băi de tratament. În 1873, Malnaş-Băi a devenit staţiune balneară, iar 1911 este folosită chiar de împăratul Austro-Ungariei Franz Joseph.

După scurta infuzie de istorie, să revenim la prezent.

malnas-aqua-telluris-apa-terapeutica

Care este diferenţa dintre Malnaş şi celelalte ape îmbuteliate? 

Conţinutul de săruri şi minerale al Aqua Telluris fac din această apă una specială. Compoziţia sa deţine proporţia optimă de minerale esenţiale organismului uman: potasiu, sodiu, calciu, fier şi magneziu. În apa Malnaş acestea se găsesc într-o formă ionică, fiind astfel mai bine absorbite în organism. Substanţele pe care le conţine nu se află într-o stare liberă din punct de vedere chimic, astfel că apa alcalinizează mediul în care ajunge. Un lucru de ajutor, dacă ne gândim că din cauza consumului de alimente acide, organismului îi este greu să-şi păstreze echilibrul alcalin-acid.

Apa creşte capacitatea sângelui de a neutraliza acizii, este un antioxidant puternic şi acţionează fără efecte negative, întăreşte sistemul imunitar, ajută la reducerea nivelului trigliceridelor, scade glicemia. Pentru alte beneficii, vedeţi aici.

Efectele pozitive ale Aqua Telluris sunt dovedite prin cercetări, fiind atestate de Ministerul Sănătăţii. Apa este recomandată pentru tratamente şi are efecte benefice asupra unor afecţiuni ca sindrom metabolic, aciditate gastrică, gastro-duodenită cronică, colecistită cronică, dischinezie biliară, dureri gastrice etc.

apa-minerala-malnas-aqua-telluris

Pentru a conserva proprietăţile apei, aceasta este îmbuteliată în sticle de ceramică, un material ce menţine intact nivelul mineralelor, iar valoarea PH-ului rămâne stabilă. Nu există niciun fel de reacţie chimică între recipient şi conţinut, spre deosebire de plastic, de exemplu, care poate afecta în anumite condiţii conţinutul lichidului. În cazul Aqua Telluris, e ca şi cum ai consuma apa direct de la sursă.

Impresiile mele

M-am luptat ceva cu sticla de ceramică până să reuşesc să desfac dopul 😀 Prima chestie care m-a mirat a fost gustul puţin sărat al apei, clar diferit faţă de cele îmbuteliate din comeţ. Este uşor acidulată, însă bobiţele de aer sunt mărunte-mărunte şi nu pişcă atât de tare ca în cazul unei ape minerale carbogazoase obişnuite. Neavând probleme gastice, nu am urmărit un anume efect concret, ci m-am bucurat pur şi simplu de gustul diferit al acestei ape şi de hidratarea oferită.

Se consumă rece şi în cantităţi mici! Fiind o apă-tratament, doza maximă recomandată este de 350 de ml/pe zi.

2 thoughts on “Malnaş Aqua Telluris – apă terapeutică din inima Pământului

 1. Aliceee_traveler

  Acesta apa este foarte pe gustul meu. Imi place apa minerala usor carbogazoasa, in Maroc aveam o firma preferata dar in Romania nu exista, iar Borsec si restul sunt prea intepatoare.
  Mersi de recomandare, are un nume ciudat asa ca sigur o sa il retin 🙂

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Dap, este plăcută ca textură 🙂 Însă Aquq Telluris nu e o apă gen Borsec, pe care să o bei în cantităţi mari, ci este una tratament, uşor sărată, care se consumă în cantităţi recomandate. Sper să-ţi placă, dacă o încerci 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.