De ce-mi place să scriu

Acum mai mulți ani, când mi-am deschis blogul, nu-mi imaginam că o să-mi placă atât de mult să scriu.

Motivul pentru care am vrut să pornesc acest proiect a fost dorinţa de a împărtăşi beneficiile alimentaţiei echilibrate, pe care le descoperisem de curând pe pielea mea. Am început aşadar să aştern timid pe hârtie (a se citi laptop) câteva idei, pe care le-am dezvoltat apoi, încet-încet. Nu mi-am dorit să mă limitez la alimentaţie, aşa că am lărgit sfera de interes spre starea de bine, cu mişcare, ceai, plimbări şi multe altele.

Toate acestea mi-au permis, în primul rând, să-mi organizez mai bine ideile şi să-mi clarific anumite concepte.

de ce imi place sa scriu

În al doilea rând, angajamentul de a scrie m-a determinat să mă documentez mai mult, să caut şi să citesc tot felul de cărţi despre sănătate, dar şi să fiu mai atentă la cumpărături, să găsesc alternative mai sănătoase la unele alimente.

De când am blogul, sunt mai riguroasă cu textele pe care le scriu şi acord atenţie detaliilor. Îmi place ca articolele mele să fie îngrijite, cu paragrafe delimitate, uşor de citit şi cu poze plăcute. Nu ştiu dacă şi reuşesc, dar spre asta tind 🙂

Apoi, datorită exerciţiului, mi s-a părut tot mai uşor să scriu, să-mi gasesc cuvintele, deşi dexonline.ro este încă un ajutor de nădejde. Vi-l recomand şi vouă, ori de câte ori aveţi vreun dubiu cu privire la limba română.

Îmi place să scriu şi pentru că aşa apreciez mai mult ce mi se întâmplă, iar ideea de a aşterne undeva experienţele plăcute mă face să mă gândesc mai mult la ele şi să le acord o mai mare atenţie. E un fel de jurnal, însă online, aşa că am avantajul de a putea primi feedback.

Datorită blogului am cunoscut tot felul de oameni simpatici, pe unii doar online, pe alţii şi live. Scriind, am avut posibilitatea de a împărtăşi ceea ce cred şi am gasit persoane cu aceleaşi preocupări sau cu idei apropiate. E plăcut să ştii că nu eşti singur.

În încheiere, vă las cu un articol fain despre beneficiile scrisului zilnic şi cum să ne formăm acest obicei: http://zenhabits.net/write-daily/

9 thoughts on “De ce-mi place să scriu

 1. Ghindaa

  Crede-ma ca mie imi place si ce scrii si stilul tau echilibrat. Deci go on! Te citesc de cand te-am descoperit si intru la tine aproape zilnic.

  Reply
 2. Cristina P

  Eu am fost publicata prima data in anuarul liceului – eram clasa a-9a (1996) si am scris un art de calatorie (o excursie facuta cu colegii). Am mai scris apoi in anuar iar in facultate scriam articole tematice pentru revista si participam la simpozioane si tot felu de chestii.
  Ulterior, in 2005 am inceput sa lucrez ca freelancer writer si din 2007 am deschis primul blog in Engleza.
  Din pacate nu am timp sa scriu cat as vrea. Insa ma tratez 🙂
  Sa stii ca si eu ma documentez mai mult de cat cand am blogurile (2010 cel in Romana, 2007 si 2011 cele in Engleza).

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Ah, ţin minte că şi eu am fost împlicată la revista liceului, ca redactor şi grafician. Dar am cam făcut pauză în facultate.
   Mi se pare tare fain că reuşeşti să fii freelancer writer, e un avantaj că ştii engleza foarte bine. Îţi doresc să ai şi pe mai departe cât mai multe satisfacţii din scris! 🙂

   Reply
   1. Cristina P

    Merci mult. In prezent imbin utilul cu placutul: travel writer si travel agent 🙂 Din 2005 lucrez exclusiv in Engleza (dar tin blogul in Romana sa nu uit limba)
    Dar o data ce te prind bugul scrisului nu mai poti scapa de el. Absolut de loc.
    Si mie imi place ft mult cum scrii! 🙂

    Reply
 3. Liliana G

  Imi place cum scrii.Ai un ton optimist.Mi te inchipui tanara si zambitoare. De cand te-am descoperit, revin mereu pe blogul tau.
  Toate cele bune,
  Liliana G

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.