Schitul Dărvari – un loc liniştit în Bucureştiul agitat

De Schitul Dărvari am auzit acum ceva vreme, când mi-a fost recomandat pe blog cu multă căldură. Am fost uşor mirată de ideea de „schit” în mijlocul Bucureştiului, însă l-am notat, am căutat adresa şi când am prins vreme bună am plecat în descoperirea lui, pe străduţele de poveste de lângă Grădina Icoanei.

Am ajuns la Schitul Dărvari într-o zi plăcută şi răcoroasă, cu soare strălucind.

Intrând pe poarta schitului, agitaţia Bucureştiului rămâne undeva departe, în altă dimensiune, iar liniştea îşi face loc curajoasă spre suflet.

E unul dintre cele mai îngrijite locuri din câte am văzut, chiar cochet aş putea spune, cu flori şi multă verdeaţă, în mijlocul cărora veghează o biserică albă şi curată, pictată cu câteva potrete de sfinţi. Atmosfera blândă mă duce cu gândul la o mănăstire micuţă de munte sau la bisericile pitoreşti din nordul Moldovei. Cu siguranţă că dacă cineva ar fi adus legat la ochi aici, fără să ştie locul, nici prin gând nu i-ar trece că se află în neliniştita capitală.

Schitul Dărvari e unul dintre locurile din Bucureşti pe care le-aş recomanda unui străin. Nu este atât de promovat precum ar merita, dar poate chiar această lipsă de „celebritate” îl face atât de special.

Imaginile vorbesc de la sine. Dacă nu v-au convins nici ele, mergeţi şi vizitaţi-l 🙂

bucuresti-schitul-darvari schitul-darvari SchitulDarvari schitul-darvari-cladire schitul-darvari-bucuresti biserica-schitul-darvari biserica-de-la-schitul-darvari schitul-darvari-biserica fereastra-schitul-darvari flori-si-verdeata—-

Adresă: str. Schitul Dărvari, nr. 3, sector 2, Bucureşti (aproape de Grădina Icoanei)

Program: Poarta schitului se deschide dimineaţa la ora 7:30 şi se închide seara la 19:30.

Site: http://www.schituldarvari.ro/

Articol publicat pe România Pozitivă

3 thoughts on “Schitul Dărvari – un loc liniştit în Bucureştiul agitat

 1. Pingback: 10 locuri de văzut în Bucureşti | Zâmbet şi sănătate

 2. Mira

  Am trecut şi eu o dată pe acolo, este liniştit şi frumos. Cum spui, faptul că nu este prea cunoscut îl face special. Poate că unele locuri din astea aşa ar trebui să rămână, ca să poţi găsi tihnă în mijlocul unui oraş.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Da, e un paradox aici: îmi vine să le ţin secrete, să le păstrez doar pentru mine, dar pe de altă parte vreau să vorbesc despre cât de frumoase sunt 🙂 Eu am cedat tentaţiei de a povesti despre ele :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.