Graffi-tea

Avantajul plimbărilor de voie prin Bucureşti e că descoperi pe neaşteptate tot feluri de locuri şi lucruri interesante, dacă ai ochii în patru şi mintea deschisă.

Într-un mic pasaj de pe Calea Victoriei, vizavi de Teatrul Act, am găsit peretele colorat cu nişte scene simpatice. Prima dată am trecut prin zonă anul trecut, prin noiembrie, când erau încă în lucru, iar autorul schiţa primele personaje. Zilele trecute, că tot s-a încălzit afară, am mai fost pe-acolo şi am văzut rezultatul final. Mie mi se pare reuşit şi mi-ar plăcea să văd în mai multe locuri din oraş graffiti colorate, chiar şi pe trenurile de metrou. Dar să nu fie doar măzgălituri şubrede, întortocheate şi neînţelese, ci şi imagini sau vorbe cu sens. Acum îmi pare rău că nu l-am întrebat pe artist mai multe despre proiect, dacă l-a făcut din proprie iniţiativă, care e povestea lui.

11 thoughts on “Graffi-tea

 1. redsky2010

  asta e mai aproape de arta decat de mazgalelile pe care le definesc uzual grafitti-urile. avem si noi un pasaj, unde s-au intrecut talentele. trebuie sa le fac niste poze, arata interesant…desi departe de ce expui tu aici 🙂

  Reply
  1. Andra :)

   Cred ca foarte multi cand se gandesc la graffiti au in minte niste mazgaleli fara sens, cand de fapt pot lua nastere imagini cu adevarat artistice, lucrate cu suflet 🙂

   Reply
 2. Aliceee Traveler

  foarte frumos!!! astfel de artisti ar trebui sa fie invitati in parcuri si alte zone publice pt a ne bucura cu tablourile lor! ce conteaza ca sunt grafitti, pana la urma sunt tot picturi!

  Reply
 3. MicileVacante

  Eu nu=s foarte sigura ca ala e graffiti, sau poate e cumva la granita. Mai degraba i-as spune arta stradala, dar poate gresesc. Oricum nu-i important, imprtant e ca ar fi chiar frumos sa ne impodobim si coloram mediul inconjurator, atat de gri si ponosit, din pacate.

  Reply
  1. Andra :)

   Da, probabil ca denumirea de “arta stradala” se potriveste mai bine 🙂 Cred ca i-am zis “graffiti” pentru ca stilul si spray-ul cu care a fost realizat la asta m-au trimis cu gandul.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.