Gânduri optimiste la început de primăvară

De-abia zilele ăstea mi-am dat seama ce dor mi-e de soare. Nu sunt o mare iubitoare de căldură, dar atmosfera de afară e atât de blândă şi zâmbitoare, că parcă îmi pare rău să stau între patru pereţi, în faţa calculatorului. În fiecare primăvară mi se pare incredibil că a venit vremea bună şi îmi doresc să profit de ea la maxim, de parcă mâine soarele s-ar stinge sau s-ar sfârşi lumea.

Mi-e dor de mirosul de praf din parc, de alei şi de oameni veseli, de nectarine şi de lumina generoasă. Am o poftă nebună de alergat şi de descoperit, de surprins momente simple, de făcut provizii de voie bună. Sunt nerăbdătoare să văd copacii înfloriţi şi verdele din parcuri şi să-mi scot aparatul foto la plimbare. Am pe listă câteva locuri pe care îmi doresc mult să le văd, iar acum cu vremea asta îngăduitoare vreau să nu le mai amân. O dulce hoinăreală e tocmai bună pentru răsfăţat ochii, sufletul şi mai ales picioarele 🙂

tulcea-lalele-mov

În această primăvară hedonistă, mi-am propus să mă axez pe ceea ce consider eu că merită, să văd în continuare doar partea bună a vieţii. Dincolo de a fi doar un exerciţiu naiv, chiar funcţionează. Nu ştiu care-i treaba cu karma, dar am observat că dacă mă concentrez pe chestiile bune, frumoase, atenţia îmi e captată mai uşor spre lucrurile pozitive, iar cele negative trec pe lângă mine fără să se ceară băgate în seamă.

O primăvară frumoasă şi lungă să avem! Şi dacă se poate să întârzie vara, eu nu mă supăr deloc 😀

——-

Articol publicat pe România Pozitivă

 

4 thoughts on “Gânduri optimiste la început de primăvară

  1. roberts

    sunt de acord cu tine:) primavara imi place, ma relaxeaza, imi da aripi si energie…vara ma moleseste si ma irita atata caldura.asa ca hai sa ne bucuram de aceste zile minunate si sa traim in spiritul primaverii!:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.