Din nou despre Bistro Montignac: lansarea oficială

UPDATE iulie 2012: Restaurantul s-a închis

Povesteam acum ceva timp despre un loc deschis recent în Bucureşti, Bistro Montignac, unde se poate savura o mâncare gustoasă şi sănătoasă în acelaşi timp. Vineri seara am fost la lansarea oficială a restaurantului şi am găsit acolo lume veselă, zâmbete, felicitări şi multe bunătăţi, plus un invitat special: Charles Montignac, fiul lui Michel Montignac, aflat pentru prima dată în România.

Cu această ocazie a fost prezentat şi noul meniu, nu foarte stufos, dar seducător vizual şi cu feluri de mâncare deosebite. Toate preparatele servite la Bistro sunt conforme cu metoda Montignac, fiind inspirate din bucătăria mediteraneană, la care se adaugă accente asiatice şi fusion.

Dintre delicatesele de la evenimentul de lansare, dulciurile au fost la mare căutare, multora nevenindu-le să creadă că există deserturi prietenoase cu silueta. Eu am gustat quiche, friptură cu legume la grătar, salată, panna cotta şi tort de mandarine (aş fi vrut să-l pozez, pentru că arăta minunat, dar n-am mai apucat :D). Cel mai mult mi-a plăcut panna cotta, care mă încântă pentru că e consistentă şi nu prea dulce, chiar dacă e un preparat simplu.

Pentru restul bunătăţilor puteţi consulta meniul. Recomand cu entuziasm supa-cremă de ardei cu ghimbir, pieptul de pui cu brânză de capră, prăjitura casei de ciocolată (pe care le-am gustat la precendentele vizite) şi, evident, delicioasa panna cotta. Mâncărurile care se servesc aici, mai ales dulciurile, sunt foarte săţioase şi în acelaşi timp uşoare.

Data viitoare vreau să încerc neapărat salata de quinoa cu iaurt picant şi pară la grătar – aş vrea să gust din nou nişte quinoa preparată bine şi mi se pare tare faină combinaţia cu pară. Mi-au mai făcut cu ochiul şi spaghetele cu sos de verdeţuri şi portocală – mă inspiră combinaţia „ceva verde” cu „ceva portocaliu”!

PS: În perioada 25 ianuarie – 25 februarie 2012 cei de la Bistro Montignac au pregătit şi o promoţie: pentru fiecare 100 de lei cheltuiţi în restaurant sau la boutique-ul cu produse primiţi cadou o cutie de Batoane cu fructe şi ciocolată neagră Montignac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.