Început de 2012 în Barcelona (2)

Început de 2012 în Barcelona (1)

——————

În ceea ce priveşte parcurile din Barcelona, am fost fascinată de Montjuic, îngrijit, amenajat pe etaje, cu o vegetaţie deosebită, cu multe alei şi locuri de descoperit. Păcat că era cam pustiu.

parc-montjuic-barcelona

Alt parc simpatic vizitat a fost Ciutadella, foarte aerisit, cu o fântână interesantă, portocali, dar şi o zonă cu nişte copaci mai ciudaţi, cu ramurile ţepene, îndreptate în sus.

fantana-parc-ciutadella-barcelona

fantana-parc-ciutadella-detaliu-barcelona

Celebrul Parc Guell oferă o vedere deosebită spre Barcelona şi Sagrada Familia, dar în rest nu pot să zic că am fost impresionată. Deşi era 1 ianuarie, era plin de lume, iar toţi turiştii se înghesuiau să pozeze ciudăţeniile de case şi creaţii ale lui Gaudi. În schimb mi-au plăcut băncile-acoperiş făcute din nişte bucăţi colorate de… ceva.

parc-guell-barcelona

banca-parc-guell-barcelona

Sagrada Familia mi s-a părut mare şi ciudată, impresionantă, fără a fi neapărat reuşită. Asta în ceea ce priveşte exteriorul, în interior n-am reuşit să ajung. Însă Barcelona are oricum biserici mult mai frumoase decât monstrul ăsta neterminat, cu macarale şi schele în jur.

sagrada-familia-vazuta-din-parc-guell-barcelona

Tot din categoria nebunii… pardon, „artiştii Spaniei”, am vizitat o expoziţie cu lucrări ale lui Dali, cu picturi, schiţe şi statui.

expozitie-dali-barcelona

expozitie-dali-in-barcelona

Piaţa Boqueria, cu fructe exotice, legume, peşte şi fructe de mare, brânzeturi, carne, m-a impresionat prin culori şi atmosferă

piata-boqueria-barcelona

boqueria-barcelona-legume

boqueria-barcelona2

boqueria-piata-barcelona

Din punct de vedere culinar, felul de mâncare cel mai cel a fost supa miso cu bucăţele de foie gras. Nu foarte spaniol, dar deosebit de delicios. Am mâncat şi foarte mult peşte, preparat simplu cu legume la grătar, iar ca deserturi – panacotta, clasicul cheesecake, cremă catalană, etc. Desertul cu morcovi raşi îngheţaţi şi cremă de portocale, servit după ce am ronţăit o bucăţică de floare de Madagascar (dacă îmi amintesc bine) a fost uimitor.

Per total, Barcelona mi-a părut o adolescentă rebelă, cochetă, cu schimbări de dispoziţie, însă organizată şi destul de deşteaptă încât să-şi cunoască punctele forte şi să fie mândră de ele. Totuşi, Roma rămâne clar şi detaşat pe locul întâi în topul meu de până acum 🙂

5 thoughts on “Început de 2012 în Barcelona (2)

 1. gia

  ce frumos! “Barcelona mi-a părut o adolescentă rebelă, cochetă, cu schimbări de dispoziţie, însă organizată şi destul de deşteaptă încât să-şi cunoască punctele forte şi să fie mândră de ele” – de aia imi place mie asa….. 😀

  Reply
 2. Pingback: Început de 2012 în Barcelona (1) « Zâmbet şi sănătate

  1. Andra :)

   Din panourile de la fata locului am dedus ca e unul singur, impartit pe mai multe sectoare. Inseamna ca am inteles gresit 😀 Oricum, e un loc superb 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.