Fursecuri raw cu ciocolată, după o rețetă Farmacia cu Plante

Ce faci când primești un colet despre care bănuiești că e plin cu bunătăți? Amâni un pic momentul deschiderii, ca să menții suspansul și să faci revealing-ul mai plăcut. Așa am procedat eu cu pachețelul de la Farmacia cu Plante, pe care l-am ținut aproape de nasul meu câteva ore bune, până când am terminat treaba pe ziua respectivă, păstrându-l ca pe un fel de premiu.

Nu știu dacă fetele de la Farmacia cu Plante au angajat vreun detectiv sau dacă nu cumva au vreun aparat de citit gândurile și poftele. Cert e că m-au nimerit la fix cu pachețelul de bunătăți, dar și cu provocarea. Mai exact, am primit o rețetă simpatică și invitația de a o pune în aplicare, alături de ingredientele aferente, adică numai delicioșenii!

fursecuri-cu-ciocolata-raw-reteta-farmacia-cu-plante

Când am văzut așa bunătăți, senzorii de poftă mi s-au activat automat și mi-am dat seama că rezultatul va fi cu siguranță deosebit de gustos. Plus că ingredientele sunt unul și unul, cu beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru papile.

Untul de arahide, după care eu sunt înebunită, n-a rezistat nedesfăcut prea mult timp, așa că la ședința foto era deja cu un strat în minus. Noroc că nu era nevoie de toată cantitatea la rețetă :)) Acum serios, poate cineva să se limiteze la “doza recomandată” din așa bunătate, adică o lingură?? 

Așadar, după o mică degustare (doar trebuie să știu ce pun în desert, nu?), mi-am suflecat mânecile și am trecut la pregătit fursecuri raw cu ciocolată. 

fursecuri-cu-ciocolata-reteta

Ingrediente

 • 10 g pudră de cacao
 • 80 g miere polifloră crudă
 • 40 ml lapte de orez cu cocos
 • 35 ml ulei de cocos
 • 60 g unt de arahide
 • 120 g fulgi crispy de ovăz

Nici că se putea o rețetă mai simplă! Am amestecat pe rând toate ingredientele, în cantitățile recomandate (pe unele le-am luat ochiometric, recunosc) și am obținut o compoziție nu foarte omogenă. Am format fursecurile, bazându-mă pe forța uleiului de cocos de a închega lucrurile, după care le-am dat la frigider și am încercat să uit de ele câteva ore. Dificil task…

fursecuri-cu-ciocolata-reteta-farmacia-cu-plante reteta-fursecuri-sanatoase-farmacia-cu-plante

Au ieșit niște fursecuri ciocolatii și crețe (de la fulgii crocanți de ovăz, care sunt geniali și de mâncat ca atare), pe care le-am nins cu fulgi de cocos găsiți prin dulap. Au un aspect un pic “sălbatic”, neșlefuit, însă gustul ar închide gura celor care spun că deserturile sănătoase nu pot fi și delicioase. Au fost incredibil de bune, singurul defect fiind că… nu au rezistat prea mult până să ia calea stomacului. Am apucat, totuși, să le fotografiez înainte.

Aceste minunate fursecuri cu ciocolată merg la micul dejun, pentru un început dulce de zi, ca desert sau gustare de amiază, dar sunt excelente și pentru un carbloading gustos înainte de o alergare mai lungă.

fursecuri-raw-cu-ciocolata-farmacia-cu-plante

And yes, healthy eating is fun!

Bunătățile Farmacia cu Plante se găsesc la Piața Obor, etaj 1, dar și online, pe www.farmaciacuplante.ro

3 thoughts on “Fursecuri raw cu ciocolată, după o rețetă Farmacia cu Plante

 1. Radu Diaconu

  O sa incerc si eu!
  Dar ce zici de o combinatie cu un pahar de lapte de soia?
  Si ca aperitiv un tabouleh mic, mic, sa nu urcam glicemia din prima.
  Iar la pranz un humus fain cu un pahar de must prospat, fiert cu cuisoare(yummy!), iar seara o budinca din seminte de chia cu banane si cacao, dupa o alergare la padure si pe camp cu pante si rampe….

  Reply
   1. radu

    Eu personal sunt fan al mustului, dar fiert , ca sa nu stricam flora intestinala. Eo alternative excelenta pentru vin…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.