Ce produs am descoperit la Food Bloggers Conference 2016

Au fost multe bunătăți la Food Bloggers Conference 2016 – ediția de vară. De la înghețată, cereale, smoothies, mâncare asiatică până la dezbateri, impresii și povești din bucătăria bloggerilor de food sau a altor personaje mai mult sau mai puțin inspiraționale, FBC a fost un mix interesant și bine condimentat, pentru toate gusturile.

ulei-de-masline-presat-la-rece-bufetto

În tot acest amalgam de goodies și idei, mie mi-a atras atenția un produs despre care nu mai auzisem și pe care l-am gustat prima dată la un stand simpatic de la Conferință. Alături de puțină sare și o îmbucătură de pâine, am facut cunoștință cu uleiul de nuci presat la rece Bufetto de la MagicNuc, care m-a uns la suflet. În gustul său am regăsit aroma nucilor crude, aromă care se potrivește perfect cu salate, brânză, paste, pește – chestii pe care le ador.

ulei de masline presat la rece     ulei de masline presat la rece magicnuc

Uleiul este extras din miez de nucă românească prin metoda presării la rece, fără prelucrare chimică, astfel că își păstrează proprietățile nutritive. Pentru ca acestea să se mențină, uleiul se adaugă la final, când mâncarea e aproape gata. Să mai zic că are un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați (adică din ăia buni)?

În bucătărie folosesc în mod obișnuit ulei de măsline și recunosc că zona asta a uleiurilor alimentare nu am prea explorat-o până acum (când vine vorba de cosmetice ador uleiul de migdale dulci). Însă Bufetto m-a făcut curioasă să descopăr și alte gusturi, alte arome ale unor uleiuri mai exotice (arahide, susan, cânepă etc.).

O bilă albă pentru organizatorii FBC, mă bucur că au acordat încredere unui produs sănătos, deși nu foarte cunoscut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.