Orezul cu lapte este unul dintre deserturile care-mi induc o stare de nostalgie dulce, un adevărat comfort food. Nu mănânc prea des, ce-i drept, și poate tocmai de-asta îmi place așa de mult. Aroma de lapte cu scorțișoară mi se pare relaxantă și gingașă, iar alăturată orezului e de-a dreptul irezistibilă. Perfect de mâncat pentru carb loading, ca răsfăț de weekend sau pur și simplu ca antrenament pentru o săptămână plină.
De data asta, am ales să dezmierd orezul cu ciocolată, ca să multiplic „mmmm…”-urile și să am mai mult spor la alergat. Și nu orice fel de ciocolată, ci un Tohi cu 74% cacao și un mix revigorant de lămâie & ghimbir. Așa cum șoptesc și ingredientele, ciocolata Tohi are un gust fresh, dar nu foarte acrișor, datorită belșugului de cacao.
Am făcut un orez cu lapte în varianta clasică (doar că am folosit orez integral, iar gustul și culoarea diferă puțin de cel obișnuit), apoi am sfărâmat două bucățe de ciocolată și le-am lăsat să se scufunde încet în pasta caldă și cremoasă, rotunjindu-și forma, în timp ce-și lasă amprenta pe desertul-minune.
De data asta, scorțișoara am lăsat-o deoparte, ca să poată ieși în față trioul ciocolată, lămâie și ghimbir. N-am pus zahăr, pentru că m-am bazat pe cel conținut de ciocolată, nici el foarte mult.
Am amestecat bine-bine, iar ca să am amplific aromele am presărat deasupra niște coajă de lămâie rasă și un pic de ghimbir (bine, recunosc, un pic mai mult, că-mi place de mor!), iar rezultatul a fost mmmmmmmmm… pe măsura așteptărilor.
Să mai facem niște planuri de vacanță, zic!
Până una-alta, mai sunt o mulțime de sortimente apetisante de ciocolată de testat, simple sau în deserturi ad-hoc. Eu zic doar atât: mere și scorțișoară 😀