Economisire cu schepsis: Puşculiţa 9 de maximă siguranţă

De fapt, i se spune “de maximă unică folosinţă”, dar eu i-am zis “de maximă siguranţă” pentru că banii nu pot evada din ea 😛

Puşculiţa Nouă e un concept simpatic de economisire, care te determină să fii mai hotărât când vine vorba de a strânge bani. Mai ales dacă nu prea le ai cu finanţele şi calculele, habar n-ai ce sume câştigi şi cheltuieşti lunar, iar banii îţi cam scapă printre degete, Puşculiţa asta îţi vine în ajutor cu fermitate pe post de cont personal.

pusculita-noua-metode-de-economisire

Nu există tentaţia să te “împrumuţi” periodic din Puşculiţa Nouă, pentru că nu are un orificiu de scos bani, ci doar unul subţire pe unde să-i introduci. Aşa că dacă vrei să ai acces la finanţele strânse acolo, singura soluţie este să o dezmembrezi total, să foloseşti banii şi să treci la alta (de unică folosinţă, da?).

Eu voi folosi Puşculiţa mea 9, îmbrăcată în haine vintage, ca să strâng bani pentru o vacanţă la care visez de mult. Cu ea alături îmi voi face planuri şi calcule pentru a adăuga alte momente faine în albumul cu amintiri. Nu ştiu dacă escapada va fi anul ăsta sau cel viitor, dar mi-am propus să pun periodic bani în Puşculiţa minune, cu gândul la ea. Vor fi, deci, bani albi pentru zile colorate şi vesele.

bani-pusculita-noua

Calculele sună bine, rămâne să aleg varianta de economisire: pusculita-9-economisti-bani

Puşculiţa 9 o poţi comanda de aici, pentru propriile capricii şi visuri sau ca s-o faci cadou oamenilor dragi care au nevoie de un impuls pentru cumpătare (sau cumpărare? :D).

Tu cum stai cu economiile? Ai vreo metodă specială prin care pui bani deoparte? Cont în bancă, depozit, saltea, puşculiţă?

6 thoughts on “Economisire cu schepsis: Puşculiţa 9 de maximă siguranţă

 1. Sinziana

  Nu am fost niciodata o mare cheltuitoare, dar imi place sa fac cadouri altora. In ultimii ani am investit mult in calatorii, sunt cam singurele mari cheltuieli. Metoda de economisire este asta: in ziua in care iau salariul pun o parte din bani in contul de economii de care nu ma ating decat in caz de forta majora. Si apoi ma descurc cu ce imi ramane. Suma ramasa trebuie sa fie una rezonabila, pentru ca altfel se creeaza frustrari.
  Si a doua metoda, mai putin comoda: in unele zile imi propun sa nu cheltui nimic. Adica imi iau pachetel de acasa, nu ma mai opresc la magazine pentru nimic, invat sa ma descurc cu ce am. Concluzia mea este ca deseori putem improviza cu ceea ce avem deja si trebuie sa fim doar un pic creativi.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mi se par foarte eficiente metodele tale, bravo! 🙂 Mă gândesc şi eu s-o încerc pe a doua, să am zile în care să nu cheltui nimic; aş preveni ca mulţi bani să se ducă pe mărunţişuri, de obicei lucruri cumpărate la suprapreţ (de exemplu, apă sau fructe de la un chioşc, faţă de cele din hipermarketuri).

   Reply
 2. o femeie

  Ca si Sanziana, la salariu prima data ma platesc pe mine: un procent din salariu se duce deoparte, bani care mul timp nu stiam ce o sa fac cu ei! (acum sunt avans la ipoteca).
  Si ca si Sanziana eu fac cumparaturi rar. Acum am ajuns sa scot bani din portofel o data pe saptamana, cand merg la piata, cu meniul facut si lista de ingrediente si cantitatile pe hartie. Economisit? am redus bugetul de mancare la 1/3.

  Dar cea mai tare sursa de economisit, fara frustrari sau eforturi, dar cu efecte pe termen lung: redus facturile. Astfel ca 1 ora de analizat o anumita factura (consum, cat platim lunar, cat consumam efectiv, ce alternative exista etc) pot duce la concluzii si economisire mare luna de luna! De ex. am schimbat abonamentul la mobil cu unul minim, apoi sotul a sunat la Orange si a blufat: plec din retea, vrea minimum – si a obtinut …abonament de 2euro. Economisirea? de 5 euro x 12 =60 euro pe an, bani pe care nu ii foloseam (vorbim foarte putin). Sau renuntat la tv ca oricum nu ne uitam: 10 euro x 12 luni plus economia la curent + stersul prafului (ok, tot sterg 😀 ). Sau mutat la alta banca si vazut cum pot sa nu platesc comisioane ( scos doar la bancomatul in cauza, fara descoperiri de cont, etc). Toate astea mi-au luat sa zicem 1 ora timp petrecut cu fiecare, dar in final am economisit si 30-40euro pe luna, bani ce ii muncim.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Renegociatul contractelor chiar e de luat în calcul! Cred că ai nevoie de ceva timp ca să faci o investigaţie să vezi ce alternative ai la dispoziţie, dar merită! Dacă ai reuşit în doar 1 oră să faci asta, e foarte bine 🙂
   Am început şi eu să fac cumpărături de mâncare o dată pe săptămână şi am descoperit nişte diferenţe consistente de preţ între diferite supermarketuri şi hipermarketuri.
   Mulţumim pentru idei! 🙂

   Reply
 3. Economa :)

  Eu nu am salariu mare si stau cu chirie. Cu toate astea eu stiu sa ma descurc cu banii.
  1. Mananc doar ce gatesc eu, iar la magazin/ piata merg o data pe saptamana
  2. Cand iau salariu ma duc si schimb o suma de bani in euro si nu ma ating de ei sub nicio forma
  3. Nu cumpar maruntisuri etc, ci iau strictul necesar
  4. Urmaresc reducerile la hipermarketuri si iau doar ce consider a fi convenabil ca si pret
  Lista o pot continua, dar ceea ce am enumerat mai sus sunt cele mai importante

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mulțumim de ponturi! 🙂 Asta cu schimbat banii în euro chiar mi se pare tare, cred că ar funcționa și la mine.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.