Restaurant Naan – gastronomie şi design la superlativ

Later edit: Restaurantul și-a schimbat locația. Vezi mai multe detalii pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/naan.ro 


Pentru mine, zilele cele mai frumoase încep cu o alergare matinală, continuă cu scris, apoi se încheie slow, cu o carte sau o ieşire în oraş. Aşa a fost şi cazul unei (aparent) obişnuite zile de joi, când mi-am bucurat simţurile cu o experienţă culinară specială la inaugurarea restaurantului Naan.

restaurant-naan-bucurestiÎnainte să primesc invitaţia de a participa la eveniment, mai trecusem de vreo două ori pe lângă clădire şi mi-a atras atenţia denumirea. Numele restaurantului provine chiar de la pâinea indiană naan, coaptă în cuptorul tandoor şi servită cu ulei, mirodenii şi seminţe. Divină combinaţie – m-am convins de asta după ce am savurat feliile fragede şi subţiri, ascunse sub pânza albă.

Situat pe strada C. A. Rosetti, aproape de Universitate, Naan Food&Drink Studio promite „savoare şi arhitectură culinară”. Este deschis din vară, iar după o perioadă de „probă” iată că a venit şi rândul inaugurării oficiale. Conceptul locaţiei a fost dezvoltat pornind de la 3 simboluri arhetipale: pâinea, vinul şi cuptorul din lut tandoori.

Când păşeşti pragul Naan, ai senzaţia că intri într-o lume diferită. Traficul agitat, cablurile, reclamele stradale şi detaliile cenuşii ale străzii rămân în urmă, iar locul lor este luat de o atmosferă rafinată, uşor exotică. Simetria şi simplitatea numelui se regăsesc şi în aspectul restaurantului: suprafeţe netede, nuanţe simple, bej pal, gri. Tradiţionalul a fost reinterpretat şi a primit o notă de modern.

Designul este impecabil şi nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere că Dragoş Bonea, proprietarul acestui loc, este şi fondatorul unei companiei de amenajări interioare. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, detaliile împletindu-se frumos pentru a crea o atmosferă caldă, plină de eleganţă. Mi-a atras atenţia combinaţia reuşită de becuri şi vegetaţie din tavan, prezentă în ambele săli – cea de la parter şi crama. Tablourile preiau aceeaşi temă vegetală şi însufleţesc plăcut spaţiul. Deşi nu este un restaurant foarte mare, are un aspect aerisit, iar mâncarea completează perfect designul.

restaurant-naan-str-rosetti-bucuresti design-restaurant-naan restaurant-naan-design restaurant-naan-vinuri restaurant-naan-bucuresti-vinuriSă trecem, deci, la partea principală: mâncarea. La eveniment am încercat o mulţime de gustări delicioase, aliniate cu migală într-o armonie de culori, forme şi texturi – o adevărată operă de artă. Înainte de a le testa cu propriile papile, imaginaţia mea au luat-o razna în timp ce chef-ul povestea despre combinaţiile de ingrediente folosite – un preludiu la ceea ce avea să urmeze.

Am savurat canapé-uri cu gust uşor picant, cu brânză, susan negru, legume, flori, seminţe, salate în miniatură, chifteluţe, tartar de somon, grisine cu prosciutto trecute prin cremă răcoroasă de mascarpone şi busuioc, pui tandoori extrem de fraged şi aromat, berbecuţ cu mirodenii etc. Puteţi continua să salivaţi privind preparatele din meniul disponibil pe site.

bunatati-restaurant-naan

Meniul Naan are specific internaţional şi include reţete vest europene, elemente specifice bucătăriei fusion şi influenţe asiatice. Fiecăruia i se asortează câte un vin potrivit, căci restaurantul are şi o cramă deosebită, selecţia de vinuri fiind axată pe crame româneşti, multe dintre ele (încă) nu foarte cunoscute pe piaţă.

Din bunătăţile savurate la eveniment:

delicatese-la-restaurant-naan

lansare-oficiala-restaurant-naan vinuri-restaurant-naan-bucuresti delicatese-lansarea-oficiala-naan restaurant-naan-gustati-deschidere naan-deserturi restaurant-naan-deschidere-oficiala

Naan e un colţ de bun gust care îmbină relaxarea, eleganţa, delicatesele şi îşi face loc cu îndrăzneală în peisajul restaurantelor de calitate din capitală.

Câteva fotografii oficiale:

paine indiana naan

Naan

restaurant naan parter

Sala de la parter

restaurant naan crama

Crama

restaurant naan bar

Barul

Naan – Food&Drink Studio

Adresă: str. C. A. Rosetti, nr. 26 (la intersecţia cu str. Nicolae Filipescu, aproape de Universitate)

Web: www.naan.ro

Facebook: www.facebook.com/naan.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.