5 experienţe de încercat vara asta

Pentru că vara ne gâdilă deja entuziasmul, iar pofta de vacanţă e dată la maxim, îţi propun câteva experienţe care să-ţi aducă zâmbetul pe buze, indiferent cât de aproape sau de departe îţi este concediul:

Savurează un ceai rece

Pentru multe persoane, ceaiul se bea doar cald, fiind asociat cu răcelile, ierburile amare şi zilele friguroase de iarnă. Ei bine, află că ceaiul este deosebit de gustos şi rece, într-o combinaţie minunată pentru vară. Şi nu mă refer la ice-tea-ul din supermarketuri, plin de zahăr, ci de infuziile de fructe, plante şi flori din care îţi poţi face chiar tu acasă un ceai rece perfect, adăugând cuburi jucăuşe de gheaţă şi fructe proaspete pentru culoare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citeşte în iarbă

Dacă eşti fan al cititului în mijloacele de transport şi nu te deranjează zgomotul de fundal, cu siguranţă că lectura la iarbă verde îţi va merge la inimă. Detaşează-te de trecătorii grăbiţi, ieşi din rutină şi bucură-te de cărţile preferate direct pe iarbă, la umbra copacilor generoşi, pe malul unui lac sau pe o bancă retrasă. Cine ştie, poate faci poftă şi altora 😉

Descoperă frumuseţea necunoscută a oraşului

Dacă până acum nu ai cutreierat prin oraşul tău cu atenţie, e timpul s-o faci. Înarmează-te cu ceva curiozitate şi fii cu ochii-n patru la detaliile care de obicei îţi scapă, privind totul dintr-un alt unghi, deschis spre explorat şi lipsit de prejudecăţi. Ascunse după blocuri cenuşii, în curţi sau pe străzi înguste, vei descoperi bucăţi magice de cotidian care uimesc prin naturaleţe, îmbinându-se cu armonie în peisajul oraşului. Simplitatea, formele inedite, contrastele şi grotescul sunt doar câteva din ipostazele vieţii de zi cu zi pe care merită să le cunoşti mai bine. Indiferent că e vorba de o tufă de caprifoi, o pisică ce doarme în vitrina unui magazin sau o clădire ciudată, bucură-te de fiecare gram de frumuseţe pe care-l întâlneşti!

teatrul-metropolis-bucuresti

Scrie o scrisoare cuiva drag

Când a fost ultima dată când ai trimis o scrisoare sau o carte poştală? De fapt, când a fost ultima dată când ai scris de mână altceva decât lista de cumpărături? Fă o surpriză plăcută unei persoane pe care o apreciezi şi scrie-i câteva rânduri. Nu, nu pe mail, ci pe hârtie 🙂 E un bun prilej să-ţi arăţi recunoştinţa faţă de oamenii dragi din viaţa ta şi să-i faci să zâmbească printr-un gest simplu.

scrisoare-si-ceaiuri

Oferă-ţi cel puţin o oră pe zi pentru tine

Oricât de ocupat eşti, rezervă-ţi măcar o oră pe zi în care să pui stop problemelor şi gândurilor care mişună prin mintea ta. Stai liniştit, oricum nu pleacă nicăieri, poţi să revii la ele după aceea 🙂 Dimineaţa, după ce te trezeşti, sau seara înainte de culcare, ora TA este timpul pe care îl petreci făcând ceva ce te bucură, chiar dacă nu implică vreo activitate “serioasă”, ci un simplu răsfăţ pentru suflet. Pentru că…

In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years.

Abraham Lincoln

2 thoughts on “5 experienţe de încercat vara asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.