Ceai, cafea şi nostalgie la Camera din faţă

Despre Camera din faţă aflasem mai demult, dar de-abia acum vreo două săptămâni am băut un ceai acolo, într-o seară dulce, cu un vânticel hotărât adiind pe afară.

Camera din faţă e o ceainărie-cafenea micuţă cu muzică din alte epoci (gen „Deschideţi poarte soarelui”), o atmosferă romantică şi un parfum de voie bună plutind prin aer. Când intri, nici nu ştii la ce să te uiţi mai întâi: la clienţii veseli care-şi savurează băuturile, la esspressia zilei, la marea de cafele sau la obiectele de decor din timpuri apuse…?

camera-din-fata-ceai-si-cafea

Se află în zona Piaţa Romană – Piaţa Amzei, în compania unor magazine cu haine hippy. Aşa cum îi zice şi numele, are o singură cameră unde se simte mirosul cafelelor, alături de multe ceaiuri parfumate, ciocolate cu mesaje haioase şi mici cadouri. Nu sunt foarte multe locuri la mese, aşa că cel mai bine e să vă faceţi rezervare. Apropo, mesele sunt împrumutate de la nişte maşini de cusut şi împodobite cu mileuri de macrame, o idee care se potriveşte bine cu spiritul locului 🙂 Prin Camera din faţă mai sunt răspândite şi mici obiecte de epocă, gen fotografii vechi, pentru a împodobi pereţii.

ceainarie-camera-din-fata

Cum nu mă pricep la cafea, m-am mulţumit doar să admir multele soiuri expuse, cu boabe verzui, cafenii sau brun închis. Ca să fiu măcar puţin în ton cu povestea, am luat un ceai cu ceva cacao, foarte bun, pe care l-am sorbit în timpul statului la poveşti.

Meniul tip ziar e foarte generos, cu multe bunătăţi, inclusiv dulciuri, prăjituri de casă şi gustări care să însoţească licorile. Puteţi servi un ceai, o cafea, vă puteţi delectat cu un pahar cu vin sau cu alte licori. De asemenea, dacă v-a făcut ceva cu ochiul, puteţi cumpăra şi pentru acasă.

camera-din-fata-ceainarie

Dacă sunteţi la cumpărături şi vă e poftă de ceva bun, Camera din faţă are un magazin şi în Carrefour Orhideea. De pe site-ul lor am aflat că mai au şi o prăvălie, undeva pe lângă Radiodifuziune, pe str. Temişana, nr 23. Acolo n-am fost încă, însă cred că locaţia de la Romană e cea mai la îndemână.

În faţa intrării sunt două-trei măsuţe cu scaune, un fel de mini-terasă, pentru cei care au nevoie de mai mult aer. Având în vedere strada pe care se află ceainăria, nu se poate spune că afară e prea multă linişte, mai ales la orele de vârf. Însă Camera din faţă rămâne un loc cu farmec, perfect pentru a bea o cafea ispititoare în drum spre serviciu, a lua o gustare în compania unui pahar de vin sau a petrece o seară minunată alături de prieteni 🙂

camera-din-fata-piata-amzei

Camera din faţă
Adresă: str. Mendeleev, nr. 22, Bucureşti
Program: Luni – Joi: 08.00-22.00; Vineri: 08.00-23.00; Sâmbătă: 09.00-23.00; Duminică: 09.00-22.00.
Facebook: www.facebook.com/cameradinfata
Web: www.cameradinfata.ro

2 thoughts on “Ceai, cafea şi nostalgie la Camera din faţă

  1. Raluca

    Ce frumos e acolo!
    Am citit intr-o zi toate articolele tale despre ceainarii si locuri din Bucuresti, ca sa fiu “documentata” in cazul in care am sa trec pe acolo. 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.