Degustare: Trei ceaiuri parfumate de la D’Oro Tea

De când am primit ceaiurile de la D’Oro Tea am fost nerăbdătoare să le încerc pe toate cât mai repede, aşa că într-o după-amiază liniştită mi-am propus să testez trei sortimente dintr-un foc.

Pacheţelele sunt ambalate frumos, cu grijă la detalii, fundiţa este aurie (doar e d’Oro), iar ambalajul – simplu şi de efect. După această încântare vizuală, am purces la pregătit şi savurat minunatele băuturi. Am început cu un ceai verde, am continuat cu unul negru şi am încheiat cu cel de fructe.

ceaiuri-d-oro-tea

Ceai verde cu lămâie şi ghimbir

Ghimbirul nu e foarte puternic, se simte doar un gust discret, însă e mai răcoritor decât ceaiul verde simplu şi nu e deloc amărui. Am plusat cu puţină lămâie şi a ieşit mai acrişor. N-am avut ghimbir proaspăt, însă cred ca merge perfect cu puţină rădăcină rasă. E un ceai bun împotriva răcelii, stimulează imunitatea şi e bun de servit tot timpul anului.

ceai-verde-cu-ghimbir

ceai-cu-ghimbir-si-lamaie-d-oro-tea

Ceai negru cu condimente indiene

Îmi plac ceaiurile indiene şi sunt un fan al condimentelor de tot felul. Cred că un astfel de ceai e foarte potrivit în zilele reci de toamnă sau iarnă, însă merge foarte bine şi vara, când ai nevoie de un boost de energie şi forţă. E puţin picant şi se simte bine aroma condimentelor.

Am adăugat nişte lapte, iar ceaiul a căpătat o culoare bej-caramel şi a devenit mai dulceag.

Încerc să evit să consum mult ceai negru, pentru că are destulă cofeină, însă întotdeauna e o plăcere savurarea unei astfel de băuturi.

ceai-cu-condimente-indiene-doro-tea

ceai-negru-condimente-indiene-d-oro-tea

ceai-indian-d-oro-tea

ceai-indian-cu-lapte

Ceai de fructe Visul Copilăriei

Ce-mi place mult la infuziile de fructe este că nu se risipeşte nimic. După ce se infuzează ceaiul, plăcerea mea este să mănânc şi bucăţelele de fructe, care sunt absolut delicioase. Ceaiul D’Oro Tea conţine bucăţi destul de mari, aşa că nu se pierd prin strecurătoare şi am putut să le strâng fără probleme. Recunosc, am mai ciugulit câteva fructe uscate din pacheţel şi înainte de infuzare, că tare bune erau 😛

Parfumat şi viu colorat, ceaiul ăsta a fost o încântare, un fel de desert lichid la cană. Nu am încercat încă, dar cred că e delicios rece, cu gheaţă, alaturi de ceva fructe proaspete sau o prăjitură bună.

ceai-de-fructe-visul-copilariei

ceai-de-fructe-d-oro-tea

ceai-de-fructe-doro-tea

Dacă ar trebui să fac un top, ceaiul de fructe s-ar situa cu siguranţă pe prima poziţie, a fost cel mai pe sufletul meu, urmat de cel negru indian şi apoi cel verde cu ghimbir, cu un gust mai simplu şi mai discret, însă plăcut.

degustare-de-ceaiuri-doro-tea

4 thoughts on “Degustare: Trei ceaiuri parfumate de la D’Oro Tea

 1. Ioana

  Hehe, la mine topul ar fi exact invers, desi cu greu ma conving sa beau ceai de fructe simplu. Cred ca ti-am mai zis, dar d’Oro Tea are si un rooibos Cele Cinci Condimente care e foarte, foarte gustos :).

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Eu mai aveam puţin şi mâncam toate fructele din ceai înainte să le pun la infuzat :))
   E tare bun rooibosul cu condimente, i-am pus şi puţin lapte şi a ieşit divin!

   Reply
 2. Raluca

  Mmmmmmm! Ce bine arata ceaiurile! Sa le bei in tihna 😛
  Am incercat si eu ceaiul indian de la d”oro tea, mi-a placut mult.. poate ca era putin mai condimentat decat celelalte incercate. Si da, cu lapte, e nemaipomenit. 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.