Am descoperit batoanele Nutribon la magazinul tip plafar de unde îmi fac o parte din cumpărături, care, deşi este foarte mic, e tare bine aprovizionat.
Căutând ceva pentru o gustare sănătoasă, dar şi gustoasă, am dat peste aceste bunătăţi şi am rămas mirată când am citit eticheta, pentru că spre deosebire de alte dulciuri, conţin doar câteva ingrediente simple: prune, nuci, fructe de pădure (merişoare, coacăze, afine), fulgi de ovăz, scorţişoară.
Deşi nu are zahăr adăugat, batonul este dulce, puţin acrişor, cu gust puternic de scorţişoară, tocmai bun cât să te energizezi într-o pauză scurtă sau perfect pentru a fi servit ca desert, după masă. E o variantă foarte potrivită atunci când eşti pe fugă şi nu vrei să te complici. O gustare asemănătoare se poate face destul de uşor şi acasă, pentru cine are un blender şi puţină răbdare, amestecând fructe uscate şi nuci.
Dintre magazinele mai mari, am văzut batoane Nutribon la DM și Mega Image, dar bănuiesc că se găsesc în multe plafare. Costă cam 3-4 lei, în funcţie de locul în care îl luaţi.
Mmm, mi-ai facut pofta 🙂 Chiar sunt bune! Sunt la fel ca bomboanele de la cofetariile raw, numai ca mai ieftine si ambalate 🙂 Eu le iau tot de la un Plafar mic mic cu 3 lei bucata.
Uite că şi tu mi-ai făcut poftă, n-am mai gustat de ceva vreme o prăjitură raw 🙂 Sunt practice, mai sănătoase şi energizante, ăstea cred că sunt principalele lor avantaje.
Știind cât zahăr se ascunde în batoanele ”nutritive”, n-am avut curiozitatea să studiez eticheta acestuia, deși l-am văzut și eu la DM. Dar, vorba ta, se pot face și acasă, deci dacă mi-e poftă, cred că voi prefera varianta în care am cea mai multă încredere: cea pregătită de mine.
Le-aș cumpăra totuși pentru excursii, să am ceva de ronțăit în mașină, asta dacă n-am timp sau chef să-mi pregătesc dinainte. Deci mulțumim pentru sugestie! 🙂
Asta îmi place şi mie, sunt practice de luat în vacanţă sau în alte deplasări.
Îmi lipseşte blenderul şi sunt anumite chestii pe care nu le pot prepara acasă, printre care şi genul ăsta de batoane. Am tot vrut să-mi iau unul, dar până la urmă am decis să renunţ, pentru că probabil l-aş folosi vreo săptămână şi apoi ar ocupa locul degeaba 😀
Ba nuuuuu! Eu de cand am blenderul il folosesc in mod constant, prepar tot felul de chestii la el – in special paste (hummus, fasole batuta, si alte chestii sanatoase de uns pe paine, pentru o gustare delicioasa). Am un robot de bucatarie, si ala da! prinde praf, dar numai pentru ca e mai mare si mai greu de manevrat si spalat.
Eu cred ca un blender ar fi o investitie buna, mai ales daca iti place sa gatesti si o faci in mod constant. Eu il ador si-l includ in viata mea din bucatarie cu placere si folos! 🙂
Iubesc hummusul! De fapt, îmi plac tare mult mai toate chestiile cu năut :)) Şi într-adevăr sunt multe supe-cremă bune care se pot face cu blenderul. Plus o groază de sosuri.
Ştiu şi eu…? Poate la un moment dat o să mă răzgândesc 😀
O gustare sănătoasă! ( în cazul în care chiar nu au zahăr).De când m-am hotărât să slăbesc, am început să mă documentez și să citesc cu mare atenție etichetele….și am observat că foarte multe produse dulci care se află la raionul de produse dietetice/ pentru diabetici sunt pline de zahăr ( lucru care se regăsește scris foarte clar pe etichetă).Din păcate nu știm ce conțin produsele pe care le cumpărăm 🙁
Am acasă toate ingredientele necesare pentru a face acest timp de batoane ( de ceva timp mi-am pus în gând să le fac), dar nu știu cu ce aș putea înlocui untul, pentru ca batoanele să fie dietetice.Ai vreo idee?
Am observat şi eu asta, rafturile cu dulciuri dietetice au o grămadă de îndulcitori suspecţi,din păcate, chiar mai nocivi decât zahărul. Cum ai spus şi tu, de multe ori ingredientele sunt scrise clar pe etichetă, dar noi preferăm să le ignorăm şi să ne luăm doar după promisiunile de pe ambalaj sau de la raft… Măcar să învăţăm să citim etichetele cu ingrediente şi să nu mai cumpărăm orientându-ne doar după reclame şi tot e un câştig.
Ingredientele batoanelor sunt cele pe care le-am enumerat mai sus 🙂 Nu am încercat să fac acasă pentru că nu am blender, dar din ce am mai văzut în alte reţete nu ai nevoie de unt. Prunele uscate au un indice glicemic mediu, deci sunt ok, le poţi folosi ca să dai consistenţă compoziţiei. Dacă le mixezi la blender cu fulgi de cereale fără zahăr, nuci şi seminţe, scorţişoară, fulgi de nucă de cocos etc. şi un pic de apă ar trebui să iasă ok. Curmalele uscate au un indice glicemic ridicat, deci nu le-aş recomanda în cantităţi mari, dar din când în când merge o excepţie 🙂 Să ne povesteşti cum ţi-au ieşit batoanele!
Mă gândeam că poate nu se ” leagă” fără unt. O să încerc și revin cu impresii 🙂
Spor! Chiar sunt curioasă 🙂
Sunt delicioase!
Tocmai m-ai facut si pe mine fan Nutribon. Este foarte foarte bun.Sper sa il gasesc si eu in plafarele din Buzau.
Mă bucur că ţi-a plăcut! 🙂 Sper să-l găseşti şi la tine în oraş. Dacă nu, poţi comanda la ei pe site: http://www.nutribon.ro/comenzi.aspx