Suspended Coffee – un gest frumos pentru necunoscuţi

Ai face cinste cu o cafea unui necunoscut?

Dacă îţi surâde ideea de a aduce un zâmbet pe faţa cuiva, dar eşti mai timid(ă), un proiect frumos încurajează şi uşurează acest gest. Este vorba de Suspended Coffee, o iniţiativă născută în cafenelele din Napoli (caffè sospeso), care oferă clienţilor posibilitatea  de a plăti în avans una sau mai multe cafele, fără să le consume. Astfel, un alt client se poate bucura de o băutură caldă fără să plătească pentru ea.

Iniţiativa a ajuns şi în România, iar localurile în care se poate lăsa o „cafea în aşteptare” sunt:

suspended coffeeBraşov: Bistro de l’Arte

Iaşi: Kiddo Cafe

Bucureşti: Serendipity, Casa Mărgărit, Cafeneaua Actorilor, Băcănia Veche, Acuarela, Black Jack Pub, Coftale, Joie de Vivre, Ludic Bar, Have a Cigar

Desigur, puteţi face cinste şi cu alte produse, în funcţie de local. Unele oferă posibilitatea de a „lăsa în aşteptare” chiar şi ulei de măsline, prăjituri sau alte bunătăţi.

Mai multe detalii despre Suspended Coffee aici

—–-

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi crezi că poate fi util şi altora, dă un like & share pe Facebook 😉

—–

12 thoughts on “Suspended Coffee – un gest frumos pentru necunoscuţi

  1. Andra :)

   Păi nu cred că poţi să ai vreo garanţie, iniţiativa se bazează pe bun simţ şi altruism. E vorba de un gest frumos pur şi simplu, indiferent de cine este beneficiarul.
   Până la urmă, şi oamenii care au bani sunt tot oameni, nu? 🙂

   Reply
   1. Wish2Go

    Mda, sincer, mi se pare destul de greu de crezut in conditiile in care barmanii/chelnerii nu stiu cum sa te stoarca de bacsis…

    Reply
    1. Andra :)

     Aaa, am înţeles acum la ce te refereai 😀 Adică e posibil ca respectivul chelner să te taxeze şi să nu primească nimeni nicio cafea. Sigur că nici în cazul ăsta nu ai nicio garanţie. E vorba de încredere, o chestie cam rară în ultima vreme.
     Nu ştiu cât de cunoscute îţi sunt locurile implicate în proiect… însă pentru câteva dintre ele, unde am fost şi am văzut cum stă treaba, eu aş băga mâna în foc că acele cafele plătite chiar sunt reale.

     Reply
     1. Wish2Go

      Eu nu bag mana in foc decat pentru actiunile mele….:D. Nu ma refer strict la locurile de care ai vorbit tu, ci, mai degraba, la binecunoscuta hotie romaneasca. De ex., patronii poate sunt bine intentionati, dar subalternii lui, nu prea….

      Reply
      1. Andra :)

       Mi se pare corect, fiecare bagă mâna în foc pentru ce/cine crede de cuviinţă. Eu o să merg pe încredere în cazul ăsta 🙂

       Reply
 1. Gabriela

  M-am bucurat enorm sa “aud””o astfel de veste,chiar de curand ma intrebam cat o sa ne ia sa adoptam o asemenea actiune.Din ce am citit,si cum mi s-ar parea si normal,aceste cafele,gustari,etc. sunt oferite celor nevoiasi.Cel putin asta am vazut ca se intampla in afara.Acum vine partea trista,ce cafenele cunoastem ca fiind atat de permisive astfel incat sa primeasca un client nevoias?Toti fugim de ei,fie din cauza mirosului mai putin placut,fie ca ne este frica etc.Ca sa nu mai zic de cei cu adevarat nesimtiti,care ar fi in stare sa profite de ocazie,desi dispun de mai multi bani decat cel care a lasat.
  Concluzia mea este ca o actiune ca asta are succes doar unde exista mult bun simt,si,din pacate,ducem o mare lipsa la capitolul asta.
  Sper din suflet sa ma insel…

  Reply
  1. Andra :)

   Bănuiesc că trebuie să aşteptăm să vedem cum o să se desfăşoare la noi 🙂
   Cum spuneam şi mai sus, eu vreau să cred că bunul simţ există, cel puţin în locurile care s-au înscris în acest proiect.

   Reply
 2. Mira

  Cu siguranţă se bazează pe bun simţ şi încredere. Am citit acum ceva timp despre iniţiativa asta, ce să spun, sper că şi cei care au adoptat-o aici chiar să o respecte.

  Reply
  1. Andra :)

   Şi eu sper la fel 🙂 Şi mi-ar plăcea tare mult să reuşim să avem mai multă încredere în oameni, deşi e aşa greu uneori…

   Reply
 3. Giulia

  am citit despre chestia asta pe facebook. mi se pare interesant ca gest. si mie imi place sa fac gesturi marunte pentru oamenii pe care nu ii cunosc, sa le dau un 5 lei sau un covrig. stiu ca am mai circulat pe net intr-o perioada o chestie asemanatoare, cand mergei la un restaurant/ bar si plateai pentru cel care venea dupa tine sa consume, o cafea, o ciorba. sau gesturile acelea anonime, cand oamenii lasau diverse chestii prin parcuri cu nota „pentru oricine are nevoie”..cred ca daca vrei sa faci un gest frumos, nu trebuie sa stie o lume intreaga (aka Becali), ci trebuie sa stii doar tu si el

  Reply
  1. Andra :)

   Ah, da, îmi amintesc de gesturile anonime cu “pentru cine are nevoie”, tare frumoasă idee 🙂 Iar partea bună e că în acest caz nu mai există “intermediari” între cel care oferă şi cel care primeşte.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.