De ce se îmbolnăvesc oamenii? – D. Leader, D Corfield

de ce se imbolnavesc oameniiCred că titlul cărţii vorbeşte de la sine. Pe mine, cel puţin, întrebarea De ce se îmbolnăvesc oamenii? m-a frământat de multe ori, aşa că am fost curioasă ce răspuns dau cei doi autori la această dilemă.

Cartea merge pe ideea că gândurile şi sentimentele neexprimate au un cuvânt de spus în îmbolnăvirea organismului şi pot contribui chiar la apariţia unor maladii. Când nu reuşim să exteriorizăm ceea ce simţim, corpul o face în locul nostru prin boală.

Pentru vindecare, este recomandată o îmbinare a tratamentelor medicale convenţionale cu cele care provin din psihologie. Cei doi autori nu neagă beneficiile medicinei convenţionale, dar sugerează că aceasta ar fi mai eficientă dacă ar lucra în colaborare cu psihanaliza şi ar acorda atenţie şi legăturilor dintre minte şi corp, într-o abordare psihosomatică. Comunicarea deschisă între medic şi pacient întăreşte remediile clasice şi oferă mai multe şanse de vindecare.

Un alt subiect interesant abordat se referă la interesele economice ale companiilor din industria farmaceutică, pentru care tratamentele de tip terapeutic provenite din psihologie nu sunt avantajoase. În consecinţă, ele încearcă să lărgească spectrul bolilor, cu scopul de a lansa şi a vinde cât mai multe medicamente.

Dacă vă interesează mai mult această tematică, vă invit să citiţi recenzia pe care am făcut-o la invitaţia Claudiei, pe blogul ei, Lecturidemămică

PS: Cartea poate fi cumpărată de aici

—–

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi crezi că poate fi util şi altora, dă un like & share pe Facebook 😉

—-

0 thoughts on “De ce se îmbolnăvesc oamenii? – D. Leader, D Corfield

  1. Andra :)

   Am împrumutat-o 🙂
   Dacă vrei să o cumperi de pe net poţi să încerci pe elefant.ro, ştiu că au reduceri avantajoase – am pus acum un link la sfârşitul articolului.

   Reply
 1. MARIA

  Da. Pe raromecatona.blogspot.com e blogul mamei mele. Are și postări ce țin de sănătate, te sfătuiesc să încerci să faci o vizită!
  MARIA

  Reply
 2. Mira

  Şi eu cred în această abordare, pentru că este cea mai bună. Andra, nu ştiu dacă ai sau ai auzit de cartea asta, Sănătate optimă în 8 săptămâni, este scrisă de unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în medicina integrativă. Dr. Andrew Weil se numeşte cel care a scris cartea, eu am aflat prima dată de el în 2005, l-am văzut pe coperta revistei Time şi mi-a atras atenţia, habar nu am avut atunci de ce… acum ştiu… 😀 Cred că a fost şi prima dată când am cumpărat revista. Şi o am şi acum! 🙂
  Eu îţi recomand cartea lui cu încredere, are şi un site fain, este pe aceleaşi principii cu ceea ce ai scris tu azi. Apoi este şi o lectură plăcută şi extrem de utilă. 🙂 Şi nu, nu primesc procente din vânzările lui, poate ar trebui să-i cer, :)) chiar este ceva ce poate ajuta şi inspira pentru o viaţă cât mai sănătoasă. Desigur, cine doreşte asta… 😀

  Reply
  1. Andra :)

   Mulţumesc, Mira, de recomandare!
   De Andrew Weil am auzit la o emisiune Dr. Oz despre medicina integrativă, am şi o postare scrisă despre asta, care îşi aşteaptă rândul la publicat de ceva vreme :)) Dar habar n-aveam că are şi o carte tradusă în română. Probabil am zărit-o pe la vreun târg, dar n-am făcut legătura cu autorul 🙂 Încă o carte pe lista de cumpărături, deci 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.