(altfel de) Curăţenie de toamnă

Ce moment mai bun să faci curat, dacă nu toamna, când norii se ceartă şi vremea tristă te ademeneşte în casă?

Aşa că deschide larg dulapul şi lasă să intre aerul răcoros, să pătrundă până în cele mai ascunse colţuri şi să se înfioare toate dedesubturile întunecate.

apusScoate toate sertarele, risipeşte pulberea tristeţii şi scutură bine-bine dezamăgirile de la serviciu, rămăşiţele în descompunere ale unei vechi iubiri, indiferenţa, resemnarea. Ia-le apoi cu hotărâre şi aruncă-le la gunoi.

Înarmează-te cu mănuşi, pune-ţi o mască şi scapă definitiv de sentimentele de ură, ranchiună şi răzbunare adunate pe la colţuri. Cu grijă, sunt toxice!

Caţără-te până în vârful şifonierelor şi alungă de acolo păianjenii mâncători de timp şi energie. Aruncă lucrurile vechi, putrezite de obişnuinţa vechilor obiceiuri, şi fă loc pentru experienţe frumoase, proaspete, care să-ţi umple şifonierele şi viaţa de bucurie. Fă ordine în cutiile cu amintiri şi păstrează ceea ce îţi face sufletul să vibreze. Învaţă din greşeli.

Cotrobăie în toate ungherele şi scoate la lumină obiectele preţioase prăfuite de griji, care s-au rătăcit în agitaţia de zi cu zi: o dorinţă spusă într-o noapte de 31, o decizie pentru sufletul tău, o hotărâre luată dumincă seara, o promisiune făcută cuiva drag. Pe unele le ai de când erai copil, altele s-au adunat cu timpul, poate chiar uitasei de ele: toate pot reveni la viaţă.

După ce ai terminat curăţenia, fă-ţi o cană cu ceai cald, treci peste nostalgia ocaziilor pierdute şi începe să trăieşti (din nou).

Articol publicat pe România Pozitivă

0 thoughts on “(altfel de) Curăţenie de toamnă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.