În aşteptarea toamnei: clătite cu dovleac, nuci şi scorţişoară

Azi a fost zi de bucătărit 🙂 Pofta de a găti mi-a fost aţâţată de un ditamai dovleacul văzut în magazinul de unde cumpăr fructe şi legume, aşa de dolofan şi zâmbitor, că l-am luat acasă cu mine.

Parcă n-aş fi vrut să-l servesc simplu, aşa că m-am mobilizat să fac şi câteva clătite pentru companie, mai ales că nu mai mâncasem de mult, iar combinaţia cu dovleac suna promiţător de delicios.

dovleac-2

dovleac-1Cel mai greu a fost tranşarea dovleacului. După câteva minute bune de luptă, a cedat şi a fost sacrificat cu succes. L-am copt, apoi l-am transformat într-o pastă veselă, peste care am nins puţină coajă rasă de portocală, câţiva stropi de miere, nuci şi un praf de scorţişoară. pasta-de-dovleac

Clătitele au fost foarte încăpăţânate, dar până la urmă au ieşit numai bune, bronzate şi pistruiate. Mai delicioase decât mă aşteptam şi foarte săţioase 🙂 Am folosit făină integrală de secară, ou, lapte, apă minerală şi un vârf de sare. Nu am făcut prea multe, ci doar câteva de poftă – în general îmi plac mâncărurile cât mai proaspete.

clatite Le-am umplut cu pasta de dovleac şi am folosit migdale şi susan pentru un ornament simplu, fără prea multe artificii. Am savurat clătitele alături de un ceai verde cu vanilie, cu gândul la nuanţele portocalii şi bej ale toamnei.clatite-cu-dovleac clatite-cu-dovleac-1PS: Că tot veni vorba de clătite, Kadia ne propune un concurs cu premii având ca temă tocmai aceste bunătăţi. Eu o să zic pas de data asta, dar vă invit cu drag să participaţi; termenul limită este 20 august. Detalii aici.

13 thoughts on “În aşteptarea toamnei: clătite cu dovleac, nuci şi scorţişoară

  1. Pingback: Avem clatite de toate felurile « In jurul Kadiei

  2. Pingback: Cafeaua cu lapte – varianta de toamna « Legaturi primejdioase

  3. Pingback: Sandvici de dovleac « Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.