„Guided Bucharest” sau Bucureştiul prin ochi de turist

hanul-lui-manucInteresul meu pentru Bucureşti a crescut în ultimul an, după ce, în urma unei vacanţe la Roma, am învăţat să privesc altfel oraşul şi viaţa sa. Mi-am dat seama că, deşi locuiesc în capitală de mai bine de şase ani, nu ştiu prea multe despre istoria ei. De atunci, am fost cu ochii în patru pentru a descoperi partea frumoasă a oraşului şi am făcut cunoştinţă cu o grămadă de locuri, persoane şi iniţiative deosebite.

Una dintre ele este „Guided Bucharest”, un tur turistic prin centrul Bucureştiului sub îndrumarea unui ghid simpatic, care povesteşte cu drag despre clădirile capitalei şi evenimentele care au marcat dezvoltarea sa.

Turul este în limba engleză şi se adresează turiştilor străini, dar şi românilor care vor să afle mai multe despre Bucureşti şi să treacă peste prejudecata atât de răspândită că este un oraş trist, fără personalitate. De fapt, fiecare loc are o poveste de spus, iar cu cât afli mai multe despre capitală, cu atât înţelegi mai bine situaţia sa actuală şi te ataşezi de casele sale pestriţe, de statuile şi monumentele ciudate, de parcuri şi pieţe.

Pe străzile bătute de atâtea ori, de data asta m-am simţit ca un adevărat turist :). Recunosc că nu mă aşteptam ca interesul străinilor să fie atât de mare: peste 20 de persoane din Australia, Spania, Bulgaria, Marea Britanie etc au făcut parte din grup când am participat şi eu, iar din ceea ce am citit pe Trip Advisor, este un tur foarte apreciat de călători din toate colţurile lumii.

guided-bucharest-map1„Guided Bucharest” este mai multe decât o lecţie de istorie, este o apropiere de sufletul Bucureştiului, de problemele şi de frumuseţile sale deopotrivă. Pentru că, în pofida aparenţelor, capitala are multe de oferit. Turul include obiective ca Palatul Parlamentului, Hanul lui Manuc, Centrul Vechi, Biserica Stavropoleos, Banca Naţională, Calea Victoriei, Palatul Telefoanelor, Ateneul Român, Piaţa Revoluţiei şi altele.

Informaţiile sunt prezentate într-o manieră plăcută, naturală, presărate cu poveşti şi legende, de la Vlad Ţepeş şi Bucureştiul medieval, până la anii comunismului şi Revoluţia din 1989. Perspectiva este realistă, fără a ascunde faptele mai puţin plăcute ale istoriei capitalei, ci acceptându-le ca atare şi evocând semnificaţia lor. În plus, turul are şi alte avantaje practice: are loc în fiecare zi, nu există o taxă de participare standard şi nu este nevoie de rezervare sau de o înscriere prealabilă.

Recomand cu drag această plimbare, chiar şi bucureştenilor, care sunt sigură că vor afla o grămadă de informaţii noi de care nu aveau habar, despre clădiri pe lângă care trec zilnic, dar pe care nu le cunosc.

Iniţiativa „Guided Bucharest – Free City Tours” face parte din reţeaua United Europe Free Tours, care îşi propune să le prezinte turiştilor istoria şi cultura oraşelor din Europa, într-un mod prietenos şi interactiv. Tururi de acest gen se mai organizează în Praga, Budapesta, Berlin, Sofia, Kiev, Ljubjana, Bratislava. În România, şi Braşovul beneficiază de un tur ghidat. Aici aflaţi mai multe despre el.

——-

Informaţii despre „Guided Bucharest”

Cost: Gratuit. Puteţi lăsa un bacşiş la sfârşit 🙂

Punct de plecare: Parcul din Piaţa Unirii, la ceas (lângă fântână). Ghidul poartă un tricou portocaliu

Program: În fiecare zi, de la ora 18:00. Turul durează aproximativ 2 ore.

——-

Pentru mai multe detalii:

Web: http://guided-bucharest.com/

Facebook: Guided Bucharest – Free City Tours

Trip Advisor: Guided Bucharest

——

Articol publicat pe RomâniaPozitivă.ro

7 thoughts on “„Guided Bucharest” sau Bucureştiul prin ochi de turist

  1. Alina

    Am citit acum vreo saptamana articolul unei tipe care povestea atat de frumos despre Bucuresti ca m-a facut sa nu vreau sa locuiesc aici, ca sa pot sa il vad si eu prin ochii ei.
    Imi place ideea turului acesta, m-ar tenta si pe mine 🙂

    Reply
  2. Pingback: 10 locuri de văzut în Bucureşti « Zâmbet şi sănătate

  3. Pingback: 10 locuri de văzut în Bucureşti | Romania Pozitiva

  4. Pingback: Tur pietonal ghidat: “Cu bastonul prin Bucureşti” (28 iulie – 9 septembrie 2012) « Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.