5 lucruri mărunte care îmi fac viața mai ușoară

1. Locurile în care vreau să merg, salvate direct pe Google Maps

Aflu mereu de tot feluri de restaurante, bistrouri și alte locuri unde mi-aș dori să ajung, iar până de curând le salvam la Bookmarks pe laptop. O idee neinspirată, pentru că trebuia apoi să orbecăi la fiecare dacă voiam să aleg un loc într-o anumită zonă.

Așa că am ales să le salvez direct pe Google Maps, ca să-mi fie la îndemână chiar și când sunt în oraș și am doar telefonul cu mine.

bistro-carusel-carturesti

Cum se salvează o locație:

  1. Intră pe Google Maps (telefon sau laptop) și caută restaurantul sau adresa respectivă în caseta de Search.
  2. Click pe locație și apoi Save (icon-ul de după Directions), alegând una din listele de acolo: Favorites, Want to go, Starred places. Folosește doar UNA dintre acestea pentru a salva o singură categorie (de ex. restaurante); ajută vizual când te vei uita pe hartă.

Folosesc același sistem și cu obiectivele pe care vreau să le vizitez în vacanțe. Mi le pun pe toate pe Google Maps și văd unde pot să ajung în funcție de timp și zona în care mă aflu.

2. Depozitarea hainelor pe verticală în sertare

A fost una dintre cele mai bune idei pe care le-am aplicat din metoda KonMari sau Marie Kondo. Cartea o găsiți aici, dar există și multe articole și clipuri care explică pe scurt principiul de împăturire și depozitare.

Avantajul este evident: vizibilitate și acces mai bun la toate hainele.

ordine-haine-marie-kondo

3. Lista cu rețete preferate, ușor de pregătit

Am făcut această listă în Google Keep, ca să o am mereu la îndemână, dar desigur că se poate face foarte bine și într-o agendă frumoasă (există unele special create pentru rețete, ca aceasta). E utilă când nu știi ce să mai gătești.

salata-cu-avocado-morcovi-salata-branza

4. O foarfecă în bucătărie, ca să tai ușor ambalajele

Înainte mă chinuiam să tai cu cuțitul pungile și alte ambalaje, dar am constatat că e mult, mult mai simplu dacă am la îndemână o foarfecă. O țin în primul sertar, cel cu tacâmuri și îmi e ușor să o folosesc.

5. Lista cu cadouri pentru prieteni

Îmi alocasem în agendă un loc de notat preferințele prietenilor pentru un obiect sau altul. Adică atunci când auzeam că își doresc ceva sau, dimpotrivă, urăsc ceva, treceam imediat acolo ca să am inspirație când venea vremea de cumpărat cadouri. Între timp, mă gândesc să o mut tot în Google Keep, ca să fie mai ușor accesibilă. Însă ideea e aceeași: un spațiu unde scrii constant idei de cadouri pentru cei dragi.

Sigur că preferințele se mai schimbă, însă pe termen lung lista asta mi se pare un bun punct de plecare pentru a oferi cadouri mai pe placul destinatarului. Plus că așa îți vei cunoaște și mai bine prietenii, fiind mai atent(ă) la dorințele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.