Ce cărți am mai citit. 6 recomandări [thriller, suspans, relații]

Pacienta tăcută – Alex Michaelides

După 100 de pagini citite, încă mi se părea pierdere de vreme. Acțiunea se desfășura cu încetinitorul și nu înțelegeam de unde entuziasmul ăsta despre care citisem pe net. Însă am continuat, iar finalul m-a surprins, după alte câteva sute de pagini în care am stat cu sufletul la gură. Deci da, chiar e o care impresionantă ca acțiune, deși un pic „bolnavă” – multe dintre personaje au un trecut tumultuos.

O pictoriță de succes își împușcă soțul în față, apoi cade într-o tăcere care durează mulți ani. Un psihoterapeut vrea să o scoată din această stare și se angajează la spitalul psihiatric unde femeia este internată, încercând să-i reconstituie viața. Un thriller ca la carte.


Marile minciuni nevinovate – Liane Moriarty

După “Secretul soțului”, am vrut neapărat să mai citesc și alte cărți de Liane Moriarty. Auzisem că s-a făcut și un serial după cartea asta – „Big Little Lies”, dar cum nu l-am văzut, mi-am zis că merită să văd despre ce-i vorba. Pe scurt, am fost captivată de acțiunea dinamică și de personajele ingenios portretizate (în prim plan sunt poveștile de viață a 3 femei), într-o comunitate care mustește de bârfe, secrete, minciuni (mai mari sau mai mici) și unde există o diferență enormă dintre cum pare o persoană și cum este ea în realitate.


Origini – Dan Brown

Am citit cam tot ce s-a tradus în română de Dan Brown și mi-au plăcut absolut toate romanele sale, pentru că au o doză perfectă de controverse, suspans, crime, mistere neelucidate, simbolistică. Plus descrieri amănunțite ale unor clădiri, organizații sau muzee, care mi-au trezit curiozitatea și m-au făcut să caut imediat pe net mai multe informații.

În “Origini”, un cercetător este pe cale să prezinte descoperirea sa revoluționară despre apariția și viitorul speciei umane. De unde venim? și Încotro ne îndreptăm? sunt întrebările la care acesta afirmă că a găsit răspunsul. Bineînțeles, este omorât fix înainte de a-și face cunoscută teoria, iar personajul principal, Robert Langdon, pornește din nou într-o cursă contra-cronometru ca să scoată la lumină adevărul.


Ceva în apă – Catherine Steadman

Titlul sună promițător, iar primul lucru la care m-am gândit a fost… un cadravru. Ei bine, în realitate e vorba de (spoiler!) mai multe cadavre, dar nu doar atât. Personajul principal face niște greșeli cam prostești, acțiunea e un pic trasă de păr pe alocuri, însă am devorat cartea din scoarță-n scoarță, amăgindu-mă cu minciuna celebră „Încă o pagină și mă culc.”

Începutul cărții prezintă direct deznodământul, care pare surprinzător când citești apoi următoarele pagini. Un cuplu aflat în luna de miere face o descoperire macabră, care îi aruncă pe cei doi într-o plasă periculoasă de minciuni și trădare.


Ștafeta – Rodica Ojog Brașoveanu

Din nou, o carte în care autoarea creionează personaje foarte autentice și ține cu măiestrie suspansul din condei.

Nu e vorba chiar de o crimă, ci de un lanț nefericit de coincidențe care amenință să arunce în aer (la propriu) mai mulți oameni. Unde mai pui că acțiunea se petrece chiar în noaptea de Revelion...


Revolutionary Road – Richart Yates

Văzusem deja filmul „Revolutionary Road”, cu Leonardo diCaprio și Kate Winslet, așa că finalul n-a fost o surpriză. Mai citisem de Yates și “Parada de Paște”, deci știam la ce stil să mă aștept. E o carte “serioasă”, dură, aș zice. April și Frank Wheeler oscilează între resemnare/ monotonie și ambiție, între a-și asculta inima și a risca sau a se mulțumi cu ce au deja. Cei doi cad de acord să se mute la Paris, dar planurile le sunt date peste cap, iar deciziile lor îi vor duce la un final tragic.

2 thoughts on “Ce cărți am mai citit. 6 recomandări [thriller, suspans, relații]

  1. Adriana

    Și eu am auzit (sau mai bine zis citit) că „Pacienta tăcută” e un thriller bine scris, care te ține cu sufletul la gură. Încă nu am citit-o, dar e pe to read list! (ca multe cărți de altfel, că ritmul meu de a citi e destul de lent).

    Îți recomand serialul „Big Little Lies”, mie mi-a plăcut. Ce-i drept, am o slăbiciune pentru Nicole Kidman și arată și joacă fantastic în serialul acesta.

    Nu pot spune că sunt cel mai mare fan al lui Dan Brown, dar îmi place cum descrie, locuri, clădiri și cum răsucește diferite mituri, legende, societăți secrete și le îmbină cu ultimele descoperiri din lumea științei. Am în plan să citesc Inferno, pentru că acțiunea are loc în Florența, oraș pe care îmi doresc să îl vizitez (pentru că Familia de Medici … apropo, e și un serial tare interesant despre această familie, Medici)

    Ah, da, și tot îmi propun să citesc ceva de Rodica Ojog Brașoveanu, pentru că sunt o împătimită a misterelor, iar ea este o autoare talentată când vine vorba de punerea lor în scenă. Unde mai pui că acțiunea are loc chiar în țara noastră.

    Mulțumesc pentru recomandări 🙂

    Reply
    1. Andra :) Post author

      Cu plăcere! 🙂
      Sper să-ți placă Rodica, are un mod aparte de a construi personajele.
      Florența e cam aglomerată, dar frumoasă; dacă ești fan muzee de/și artă e un mic paradis. Iar Toscana are o grămadă de peisaje și orășele-bijuterii.
      Am auzit despre o mulțime de seriale interesante, dar nu mă trage inima să încep să le urmăresc, mi-e că nu m-aș mai opri :)) Am senzația că stau toată ziua în fața laptopului să lucrez, în timpul liber parcă vreau să fac altceva.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.