Ce să vizitezi în Palermo și împrejurimi. Ziua 6 – Mondello, rezervația naturală Capo Gallo

O nouă zi de vacanță, o nouă aventură!

La plaja Mondello voiam să mergem inițial duminică, dar era așa de agomerat autobuzul (două autobuze, de fapt, în care n-am reușit să ne urcăm) încât am amânat pentru luni. Și atunci a fost destul de multă lume, dar oricum mai suportabil.

Autobuzul 806, care ajunge la Mondello, are stație în Piazza Don Sturzo, undeva în spatele Teatrului Politeama, iar biletul costă 1,4 euro/ călătorie. Mondello este o suburbie a orașului Palermo, recunoscută pentru plaja unde vin atât turiști, cât și localnici (am nimerit în autobuz cu ditamai gașca de puști italieni – probabil luaseră vacanță de curând și s-au gândit să petreacă la plajă).

mondello

Ajunsă la Mondello, era o așa căldură, că n-am avut chef să zac pe plajă sau să intru în apă, deci mi-am făcut drum direct spre rezervația naturală Capo Gallo. Biletul de intrare este de 1 euro pentru pietoni, iar scuterele, bicicletele și mașinile plătesc ceva mai multicel. Însă zic eu că merită. 

În general, când aud “rezervație naturală”, îmi imaginez un loc sălbatic, în inima naturii, eventual cu multă verdeață. Ei bine, n-a fost cazul aici. Rezervația naturală Capo Gallo are un drum asfaltat, de o bandă, care te plimbă spre vechiul far, pe malul mării, cu dealuri pietroase, decorate ici și colo cu buruieni. Plimbarea a fost plăcută, deși după ce am trecut de zona de plajă, șoseaua a devenit pustie și doar vântul și valurile mării mi-au ținut companie.

mondello capo gallo rezervatie naturala mondello capo gallo

Legat de plajă: am văzut multă lume la plajă în Mondello, atât în locuri mai amenajate, cu umbrele și șezlonguri, unde accesul se face contra-cost, cât și pe plajele improvizate. În rezervație era de asemenea lume stând la soare și făcând baie, însă de data aceasta pe stânci, fâșia de nisip fiind foarte îngustă. Nu era aglomerat, iar apa părea curată, deci dacă sunteți amatori de așa ceva și nu aveți pretenția la nisip fin, rezervația Capo Gallo e o alternativă bună la plaja din Mondello.

mondello plaja

În Mondello sunt ceva restaurante și baruri, dar are un aer de stațiune, așa că n-am petrecut mult timp acolo, iar după promenada prin rezervația am luat autobuzul înapoi spre Palermo.

Bineînțeles, seara s-a încheiat cu plimbarea ritualică pe Maqueda și pe străduțele din centru, acum înțesate de turiști.

Mi-am dat seama că nu am spus nimic de cazare. Am stat la Trip Rooms, un mic apartament chiar în inima orașului Palermo. L-am rezervat prin booking.com și am fost mulțumită de locație, curățenie și aspect. Nopțile s-au dovenit a fi gălăgioase, dar am considerat asta ca fiind parte din personalitatea orașului :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.