Toamnă aniversară la Bounty Fair

În ultima vreme, mi-am propus să nu mai stau așa mult la laptop în weekenduri și să merg prin oraș, pe la vreun eveniment sau doar la plimbare. Noroc că toamna plouă cu multe târguri și inițiative faine în București, așa că pretexte să ies din casă am destule.

Sâmbăta trecută am fost la Casa Universitarilor pentru ediția aniversară Bounty Fair, târg de handmade și dichisuri care în noiembrie 2016 a împlinit 2 ani. Târgul are loc aproape în fiecare lună și reunește bijuterii, accesorii, haine, cosmetice, jucării și alte lucrușoare create cu drag și pasiune de artiști români.

believe-bounty-fair-targ-handmade

Când am ajuns acolo, m-am oprit la standul din curte pentru o clătită caritabilă cu magiun de dovleac. În timp ce-mi savuram clătita, am observat că în spatele clădirii se află o curte tare frumoasă, acum decorată cu un covor de frunze galbene. 

gradina-casa-universitarilor alee-casa-universitarilor

M-am îndreptat spre ea și am descoperit alei pavate discret cu diferite alfabete (al semnelor, chirilic) și un foișor romantic, încadrat de copaci. M-a bucurat descoperirea, îmi imaginez că vara e o minunăție să stai aici, în grădina umbroasă. Am înțeles că în clădire funcționează un restaurant ce aparține de Universitate, iar în rest spațiul este închiriat pentu evenimente.

Revenind la târg. Înăuntru, vizitatorii făceau deja turul standurilor, aranjate în camerele elegante, cu tavan înalt. Am remarcat multe bijuterii superbe, lucrate cu migală – adevărate opere de artă, agende, hăinuțe imprimate creativ, felicitări optimiste, aranjamente cu vegetație, dulcețuri, zacuscă, plante uscate pentru ceaiuri, păpuși colorate, pâine cu maia…

bounty-fair-2-ani bounty-fair-handmade bounty-fair-sapunuri. felicitari-bounty-fair-targ-handmade bounty-fair-targ-handmade-in-bucuresti mamapan-casa-universitarilor-bounty-fair bounty-fair-noiembrie-2016 bounty-fair-targ-handmade-bucuresti bounty-fair-expozanti bounty-fair-2016

Mi-a plăcut că fiecare expozant s-a implicat să-și prezinte creațiile și s-a străduit să le pună cât mai bine în valoare. Pe lângă vocile vesele ale participanților și expozanților, ambianța a fost animată de muzică chill.

O cameră întreagă a fost dedicată atelierelor pentru copii. La măsuțele din sală, copiii și părinții se întreceau să construiască mini-grădini la ghiveci, balerine, lampioane sau să decupeze, să picteze și să deseneze.

ateliere-pentru-copii-bounty-fair

Dacă ajungeți la târgurile Bounty Fair de la Casa Universitarilor, pe lângă standurile artiștilor, priviți cu atenție în jur. Ridicați-vă privirea spre tavanele bogat ornamentate, ușile cu rame frumoase și pereții cu decorațiuni deosebite, diferite pentru fiecare cameră. Clădirea are un interior superb, care merită admirat la fel de mult ca evenimentele de aici.

casa-universitarilor casa-universitarilor-interior bounty-fair-casa-universitarilor casa-universitarilor-bucuresti

În cazul în care ați ratat ediția aceasta, aveți prilej să recuperați în decembrie și ianuarie, când urmează alte două târguri: Bounty Fair – 17-18 decembrie și Agenda Bio – 14-15 ianuarieSee you there! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.