Recomandări de lectură: 6 cărţi & citate

Din ultimele cărţi citite am notat câteva citate care mi-au atras atenţia şi m-au pus pe gânduri. Enjoy!

“Se spune: găseşte-ţi un scop în viaţă şi atinge-l! Dar, uneori, îţi dai seama că viaţa a avut un scop doar după ce ai trăit, şi probabil un scop pe care nu l-ai avut niciodată în minte.”

“Timpul e precum şarmul, nu ai niciodată atât de mult precum crezi.”

Khaled Hosseini – “Şi munţii au ecou”

si-muntii-au-ecou

„Alerg pentru că este modul meu de a mă dărui lumii, făcând singurul lucru pe care ştiu să-l fac cel mai bine. Alerg pentru că niciodată nu am fost înnebunit după maşini. Alerg pentru că, dacă nu aş face-o, aş fi greoi şi încruntat şi aş petrece prea mult timp pe canapea. Alerg pentru a respira aerul proaspăt. Alerg pentru a explora. Alerg pentru a evada din banal. (…)

Alerg cu gândul la linia de sosire şi pentru a savura aventura până la ea. (…) Alerg pentru că, dacă aş merge, ar dura prea mult, iar eu sunt decis să termin câteva lucruri în această viaţă.

Alerg pentru că, multă vreme după ce urmele paşilor mei se vor fi şters, sper să pot inspira vreo câţiva oameni să renunţe la confortul cotidian. Să o ia la fugă, să pună un picior în faţa celuilalt şi să ajungă la aceeaşi concluzie la care am ajuns şi eu: alerg pentru că întotdeauna alergarea mă duce acolo unde îmi doresc.”

Dean Karnazes – „Ultramaratonistul. Confesiunile unui alergător de noapte”

“Tăcerea dintre noi era fericită şi stranie, unită prin firul iPod-ului şi prin vocile cristaline care reverberau subţire.”

„Suntem atât de obişnuiţi să ne prefacem în faţa altora, încât în cele din urmă ne prefacem şi faţă de noi înşine.” Francois de la Rochefoucauld

Donna Tartt – „Sticletele”

sticletele-donna-tartt

“Când eşti singur şi nefericit sau trist, încearcă şi tu odată, pe o vreme la fel de frumoasă, să priveşti din pod lumea de-afară. Nu casele şi acoperişurile, ci cerul. Câtă vreme te poţi uita fără teamă la cer, vei şti că lăuntric eşti pur şi că, orice-ar fi, îţi vei regăsi fericirea.”

Jurnalul Annei Frank

“Nostalgia e preţul pe care trebuie să-l plătim pentru că am fost cândva fericiţi.”

“În viaţă, totul se reduce la o chestiune de puncte de vedere.”

“Oricât de mult ne-ar schimba experienţa, înaintea anumitor priviri rămânem ageamii de la început. Nu contează nici durerea, nici experienţa, nici timpul. Sunt priviri care ne întorc la punctul de la care am plecat, care e cel al inocenţei. Sunt persoane înaintea cărora măştile pe care ni le-a pus viaţa îşi pierd importanţa, în faţa lor rămânem goi, întotdeauna.”

“- (…) Avem nevoie de visuri ca de aer.

– Dar se spune că acolo sus aerul nu mai poate fi respirat.

– Chiar aşa? Nu cred aşa ceva! Aerul pe care îl respirăm ne hrăneşte. Mi se pare ceva minunat să respirăm visuri, domnule Brancaleone. Iar cu cât se află mai sus, cu atât mai bine. Şi, dacă nu putem sări până la ele, n-avem decât să învăţăm să zburăm, a zâmbit ea, relaxată.”

Care Santos – “Aerul pe care îl respiri”

aerul-pe-care-il-respiri-care-santos

„Când simţi cel mai mult că trăieşti?
Când te simţi cel mai mult în apele tale?
Ce abilităţi noi înveţi foarte uşor?
Ce aştepţi cu nerăbdare?
Ce anume din trecutul tău îţi provoacă nostalgie?”

Timothy Sharp – „100 de căi spre fericire”

4 thoughts on “Recomandări de lectură: 6 cărţi & citate

  1. Denisa1999

    Trebuie sa ai propriul tau parfum, asa cum ai propriul zambet, propriul mers si propriul tau fel de a privi imprejurarile vietii tale. Michel Arraud; Gasim cateodata un vechi parfum ce-si aminteste de unde viata unui suflet inmugureste. Charles Baudelaire. Singuratatea adauga frumusete vietii. Face apusurile mai arzatoare si aerul noptii mai imbalsamat. Henry Rollins. E mai rentabil sa ai un venit permanent decat sa fii o persoana fascinanta. Oscar Wilde. Iti trebuie mult talent sa ascunzi faptul ca ai mult talent. La Rochefoucauld. COLECTIONARA DE PARFUMURI INTERZISE DE KATHLEEN TESSARO. astept sa citesc si eu Pofta de ciocolata sau Sub luna de sofran. Pana atunci ne delectam cu colectia nemira damien tango.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.