Cel mai valoros cadou de Crăciun

…este un lucru ce se găseşte tot mai rar, după care toţi tânijm, dar ne scapă printre degete. Îl pierdem printre minutele petrecute butonând televizorul, pe wall-ul de pe Facebook sau prin cine ştie ce activitate intensă, care nu ne aduce mulţumire, dar ne anesteziază sau ne gâdilă orgoliul.

Valoarea îi creşte şi mai mult cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când se apropie un nou an şi parcă am vrea să înghesuim în aceste ultime zile toate lucrurile pe care ni le-am propus să le facem în restul anului şi n-am reuşit. Se adună o grămadă de chestii de rezolvat, de cumpărat brad, cadouri, mâncare… Facem cumpărături cu frenezie, de parcă se apropie sfârşitul lumii şi magazinele n-ar fi deschise în fiecare zi.

Cel mai preţios cadou este TIMPUL.

globuri de craciun

Foto: dreamstime.com

De Crăciun, acordă-ţi timp să te bucuri. De familie, de prieteni, de brad, de cadouri, de luminiţe. De toate lucrurile bune care ţi se întâmplă.

Oferă-le timp celoralţi, ascultă-i când vorbesc şi pune deoparte telefonul (măcar) la masa de Crăciun. Dacă ţi se pare prea obositor să cauţi cadouri, organizează la tine o seară cu jocuri, gătit, spus poveşti, o petrecere în pijamale sau un atelier ad-hoc de făcut ornamente pentru Crăciun. Oferă experienţe în loc de lucruri.

Oferă-ţi timp ţie, citeşte, visează, plimbă-te sau fă orice alt lucru te bucură, dar de care nu mai ai vreme în restul anului. Aminteşte-ţi de Crăciunul din copilărie şi împrumută-i magia.

Găseşte-ţi timp să scrii fiecărui om important din viaţa ta câte un mesaj personalizat, sună-l sau trimite-i o scrisoare/felicitare adevărată. În loc să dai un SMS standard către toată agenda, mai bine alege câţiva oameni care înseamnă mult pentru tine şi transmite-le gândurile tale bune. Profită de această perioadă ca să reiei legăturile cu cei cu care vorbeşti doar când ai nevoie de ei. De data asta, însă, oferă, în loc să (şi) ceri. Urează-le Sărbători fericite! şi atât.

2 thoughts on “Cel mai valoros cadou de Crăciun

  1. Lovasi Mihaela

    De Crăciun îmi doresc multă liniște! Vreau întradevăr să trnnsmit mailurila ce mai importanți prieteni din viața mea și să simt că a venit întradevăr Crăciunul!

    Reply
  2. Mariana Iuliana Chitu

    E minunat , sa ne oferim asemenea ,, cadouri originale,, ce poate fi mai frumos decat revederea, reintalnirea cu persoanele dragi, chiar si ,,virtual,, in cazul meu, ca nu sunt ,,in tara, sa ne trimitem felicitari ,,adevarate,, promit ca fac asta, imi face mare placere sa respect, prietenia celor dragi si in momentele , importante din fiecare an ,,sa fim impreuna,,,Multumesc pentru prietenie,,, va iubesc si va admir, mereu sunt …alaturi de voi….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.