Weekend cu artă, impact şi cumpărături colorate

Săptămâna trecută, weekendul meu a început mai devreme. Mai exact, încă de joi seara, când am păşit pentru a doua oară în spaţiul plin de surprize al galeriei Artfooly, la o expoziţie inedită cu aromă de pop-art şi cocktail-uri exotice. M-am găsit într-o atmosferă efervescentă, asemenea tablourilor colorate ale lui Marc Borţun, artistul care expune în această perioadă în spaţiul galeriei. Multă lumină, licori ispititoare şi o muzică pe măsură.

artfooly art + cocktails = colored thursday

Cu un pahar de cocktail în mână, m-am plimbat printre picturi şi desene îndrăzneţe, cu aluzii mai mult sau mai puţin subtile, şi am admirat tricourile şi genţile de pânză imprimate. „Amor pop-esque au marzipan” a trezit vibraţii diferite faţă de expoziţia precedentă, însă la fel de plăcute.

artfooly amor pop-esque au marzipanartfooly expo pop

Am aşteptat cu nerăbdare ziua de sâmbătă pentru a merge la Impact Fair, un târg de cadouri cu suflet din cadrul Impact Festival. Mai fusesem la Impact Hub, unde s-a desfăşurat târgul, iar la intrare m-a întâmpinat aceeaşi atmosferă jucăuşă. De data asta, spaţiul generos găzduia câteva standuri cu obiecte lucrate în cadrul unor ateliere sociale, realizate cu migală de oameni pricepuţi.

impact fair 2014

impact fair impact hub

impact fair targ de craciun

Am văzut multe lucruşoare extrem de creative, însă cel mai mult mi-a plăcut proiectul Remesh al celor de la Ateliere fără Frontiere, care reutilizează bannere stradale pentru a crea genţi şi accesorii colorate. Am luat şi ceva daruri, pentru că mi-am propus să nu las pe ultima sută de metri cumpărăturile de Crăciun.

Duminica a început cu o vizită într-un loc nou-descoperit, dar de care vă povestesc cu altă ocazie. O poză-spoiler:

fereastra stea

M-am îndreptat apoi spre Piaţa Dorobanţi, de unde, pe o ploaie măruntă şi insistentă, am luat-o pe strada Puţul lui Zamfir ca să ajung la yard sale-ul de la Bagel Bruch. Hăinuţele au fost exact pe stilul meu, cu imprimeuri vesele şi croieli îndrăzneţe, care m-au cucerit pe loc. Am plecat cu două noi achiziţii, la preţuri foarte bune. Într-un colţ, am remarcat brăduţul de Crăciun împodobit cu bagels 🙂 Locul este micuţ, însă destul de cozy, iar meniul cuprinde, pe lângă bagels, supe, salate şi deserturi.

La întoarcere am luat-o pe strada Tudor Ştefan, unde am zărit un gard colorat, care parcă voia să facă în ciudă vremii.

strada-tudor-stefan strada-tudor-stefan-gard-colorat

Şi cum se putea încheia un weekend de răsfăţ dacă nu cu un ceai bun? Trecând pe lângă magazinul Demmers, n-am rezistat să nu intru şi să-mi fac cadou un Milky Oolong, cu care să-mi înviorez dimineţile.

Cum a fost weekendul vostru? 🙂

2 thoughts on “Weekend cu artă, impact şi cumpărături colorate

 1. denisa

  Eu am avut parte ieri de o invitatie cu blogaritele de beauty si invitatele lor in locatia Bread&spices din Sos Pipera nr 4. Si apoi de o plimbarica in Promenada unde este un targ de Craciun. Targuri de Craciun mai sunt si la Universitate, Sala Dalles, Romexpo, Cismigiu, Libraria Carturesti, Sun Plaza. Si weekendul tau a fost plin de evenimente in comparatie cu vremea mohorata de afara. Cat priveste gardul acela colorat parca schimba complet atmosfera gri. Ar trebui sa avem multe asemenea zone in Bucuresti.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Am auzit de locul ăla, pare tare frumos în poze! 🙂
   Chiar mi-am propus să ajung şi la alte târguri, măcar la Cărtureşti şi la Sala Dalles. Până acum am fost doar la cel de la Universitate, dar mai pe la finalul programului, plus că era şi foarte frrrig.
   De acord, ar fi fain să avem mai multe spaţii înfrumuseţate cu artă urbană 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.