Dolce far niente… sau nu?

Mă oboseşte teribil să nu fac nimic. În ultimul timp am observat că prea mult somn îmi induce o stare de amorţeală, mă doare capul şi sunt fără chef cât e ziua de mare.

nisip

Vacanţele nu sunt vacanţe dacă nu merg undeva, dacă nu mă plimb şi nu descopăr locuri noi. Pur şi simplu mi se pare de neacceptat să stau acasă, fără să fac nimic. M-aş plictisi teribil să zac aşa vreo câteva zile. Îmi sunt de ajuns după-amiezile sau weekendurile libere pentru lenevit, pentru stat eu cu mine; dacă se mai adaugă la ele şi concediile, deja e prea mult.

M-am întors din vacanţa asta cu o poftă teribilă de stat la poveşti cu prieteni, de ieşit, de scris şi lucrat. Săptămâna asta mă simt foarte goingoutoholică 😀

Vi se întâmplă şi vouă, măcar uneori?

 

 

0 thoughts on “Dolce far niente… sau nu?

 1. DianaEmma

  Pățeam starea asta prin… „tinerețile” mele, când existau vacanțele lungi de vară… numai că înlocuiam în mare ieșirile cu alte activități… orice… numai dolce far niente nu.
  Acum nu se mai pune problema. 😆

  Reply
   1. DianaEmma

    De liniștit m-am liniștit în situații grave doar…
    Acum nu am vacanțele alea de vară în care cică să ajung să mă mai plictisesc.

    Reply
 2. Oana S.

  Dacă nu mă plimb când sunt în vacanţă, nu sunt eu! E drept că lenevesc dimineţile şi le lungesc până la prânz uneori, dar eu zic că merit, măcar câteva zile vara asta :))

  Reply
 3. Anne

  Colega mea e in concediu si stau la serviciu de dimineata pana pe la 7-8, asa ca atunci cand ajung acasa sunt franta. Aseara am adormit pe la 9 si ceva si abia m-am dat jos din pat azi dimineata… ma simt tot obosita, si nu e pentru ca am dormit prea mult, ca n-am bifat decat 8 ore jumate. Asa ca, cel putin de data, asta o sa profit de concediu ca sa ma odihnesc la soare dupa aceasta perioada “intensa”, si voi lasa explorarile pentru cele cateva zile pe care intentionez sa le petrec la Bucuresti. 🙂

  Reply
  1. Andra :)

   Da, in cazul tau concediul chiar o sa fie un prilej de incarcare a bateriilor.
   Pai poate exploram cate ceva impreuna, daca ai chef 🙂

   Reply
   1. Anne

    Eu o sa fiu in Bucuresti in ultima saptamana din iulie, in principiu. Deocamdata nu e nimic stabilit, dar pana atunci mai tinem legatura. 🙂

    Reply
 4. Bia

  Starea de “să nu fac nimic” nu o mai am de cativa ani, cat despre iesitul din casa mereu si mereu, asta e starea mea obisnuita, numai ca uneori nu-mi iese (nu ma refer la cluburi, terase, etc ci la excursii sau iesiri in natura)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.