Recomandări pentru weekendul 23 – 25 martie 2012 în Bucureşti

recomandari targuri sept oct BucurestiÎn sfârşit a venit primăvara, deci ce poate fi mai plăcut decât un weekend în soare, cu voie bună şi zâmbete? Sfârşitul acesta de săptămână este plin de tot felul de evenimente interesante, aşa că pe lângă plimbat în parc sau mers la o cafea avem şi alternative:

Picanterii de Bucureşti

– Muzeul Municipiului Bucureşti, 23-25 martie, orele 10:00-20:00

În curtea muzeului ne aşteaptă standuri cu obiecte de artă, produse handmade, haine vintage, fotografii şi alte chestii retro. Vor avea loc şi tot felul de ateliere, spectacole, jonglerii, dans, concerte. Evenimentul îşi propune să ilustreze viaţa boemă a Micului Paris, aşa cum era ea odinioară, cu negustori, muzichii şi dichisuri.

Când am trecut pe acolo, mi s-a părut că nu se întâmplă prea multe, în sensul că erau destul de puţini expozanţi şi nu prea mulţi oameni. Asta poate şi din cauză că a fost vineri, deci lumea încă nu s-a dezmeticit, iar târgul nu s-a încălzit : ) Probabil zilele viitoare o să fie o atmosferă mai veselă.

PS: Sâmbătă şi duminică vor fi prezenţi şi simpaticii de la incubator107, cu ateliere care mai de care mai năzdrăvane. Programul îl găsiţi aici

– Muzeul Ţăranului Român, 23-25 martie

Târgurile de la MŢR au devenit o obişnuinţă pentru weekendurilor de sărbătoare, ocazie cu care curtea de la Clubul Ţăranului se umple de voioşie şi tot felul de bunătăţi. „Lustragii, florari, flaşnete planete şi teatru de marionete. Instrumente muzicale şi meşteri populari. Făuritori de bijuterii, artişti plastici, creaţii vestimentare, dar şi piese vintage şi antique. Delicaterie şi tradiţional. Cafea şi povestiri alese cu domnul Florescu. Terasă, peşte şi alte bunătăţuri”: asta promit organizatorii cu ocazia Bunei Vestiri.

Mie atenţia mi-a fost atrasă de bunătăţurile de-ale gurii, în special de o zacuscă delicioasă cu măsline. Am mai văzut şi sortimente cu fructe (de-asta chiar nu mai auzisem), cu gulii, cu gogonele, pe lângă variantele: tradiţională, cu vinete şi picantă.

– Sun Plaza Shopping Center, 22-25 martie, orele 10:00-22:00

După cum îi zice şi numele, la Choco Fest găsiţi… ciocolată 😀 Şi multe altele pe lângă, tot din categoria „delicii dulci”: baclavale, specialităţi din miere, deserturi tradiţionale – greceşti, ungureşti şi turceşti, cozonaci, cafea, băuturi calde etc. Eu mi-am făcut deja provizii, aşa că de data asta o să zic „pas”.

– Rin Grand Hotel, 25 martie, orele 10:00-20:00

Despre Târgul Raw Vegan am scris deja aici.

– Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5), 24 martie, între orele 17.00 şi 20.00

Aţi fost la Librăria Bastilia? Eu am ajuns o singură dată, dar cam pe fugă. Am văzut însă că au multe evenimente, iar un workshop de drumming chiar sună bine : ). Nu ştiu dacă mai sunt locuri pentru sâmbătă, dar sper să mai organizeze şi cu altă ocazie întâlniri asemănătoare.

(Intrare: 35 de lei – sunt incluse toba şi o ceaşcă de ceai)

– Piaţa Constituţiei, 23-25 martie

Estetix este un eveniment de frumuseţe şi sănătate, care prezintă oferte ale unor clinici dermatologice, de chirurgie estetică, cabinete stomatologice, precum şi produse şi metode naturiste de înfrumuseţare. Târgul se află la prima ediţie, deci aşteptăm să vedem cu ce propuneri vine.

– Incubator107, 24 martie – 13:00 la 15:00

– Lumea lui Momo, 25 martie – de la 11:00 la 13:00

(donaţie sugerată: câte 10 lei)

Nu am ajuns la premieră, care a avut loc pe 23 martie, dar sper să îl văd cât mai curând şi sper să fie la fel de bun ca şi cartea. Filmul este ecranizarea romanului cu acelaşi nume, de Suzanne Collins. Probabil că dacă va fi un succes, vor urma şi „Revolta” şi „Sfidarea”, celelalte două părţi ale seriei.

Ăstea au fost evenimentele care mi-au făcut mie cu ochiul 🙂

Mai avem şi:

Bonus, două evenimente care au loc săptămâna viitoare:

 

PS: Nu uitaţi că sâmbătă spre duminică dăm ceasurile înainte 🙂

—-

Sursă imagine

4 thoughts on “Recomandări pentru weekendul 23 – 25 martie 2012 în Bucureşti

 1. isis

  Am fost sambata seara la concertul de la Ateneu, in cadrul Festivalului de Flamenco, Andra. Imi pare rau ca nu ti-am citit recomandarile din timp pentru celelalte activitati. Sper sa nu se mai intample… 😉

  Reply
  1. Andra :)

   Si cum a fost? 🙂
   Weekendul asta au avut loc o gramada de evenimente, dar cred ca asa o sa fie si de-acum incolo, doar a venit primavara 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.