4 sortimente inedite de ceai din boabe de cacao

Povesteam acum ceva vreme despre boabele de cacao crude de la Aromes Noirs și ceaiul ciocolătos rezultat din infuzarea lor. Între timp, au scos chiar o gamă de ceaiuri pe bază de… ați ghicit, boabe de cacao 🙂

ceai boabe de cacao si rooibos aromes noirs

Pe lângă bucățelele de cacao, ceaiurile conțin și alte ingrediente, pentru savoare și diversitate. Am avut ocazia să le încerc pe toate și am avut surpriza să constat că la fiecare gustul de cacao se simte foarte bine, ca un fel de ciocolată ușoară. Partea și mai bună este că au un conținut foarte scăzut de cofeină, deci merg în orice moment al zilei.

Un lucru pe care l-am observat este că gustul fiecărei infuzii, chiar și din același sortiment, poate varia în funcție de ce nimerești în linguriță – mai multe sau mai puțin fructe/ boabe de cacao/ alte ingrediente.

Pe scurt, despre fiecare dintre cele patru ceaiuri Aromes Noirs

Ceai din boabe de cacao cu goji și aronia

Fructele de goji și aronia se disting foarte bine printre celelalte ingrediente. Recunosc, am ciugulit câteva direct din punguță :)) Se pot mânca și după infuzare, desigur, pentru cei care au răbdare. Ceaiul rezultat este dulceag și bun, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate, deși gustul fructelor nu se simte pregnant. 

ceai din boabe de cacao goji si aronia ceai din boabe de cacao goji si aronia aromes noirs ceai boabe de cacao goji si aronia

Ceai din boabe de cacao cu miere și mentă

Dacă ești fan ciocolată cu mentă, foarte probabil că îți va plăcea la nebunie sortimentul ăsta. Pe mine nu prea mă încântă ceaiul simplu de mentă, pentru mă duce cu gândul la dureri de burtă :))), dar combinația cu boabe de cacao n-are nimic de-a face cu o infuzie medicinală. Aroma de mentă se simte tocmai bine cât să dea un iz fresh gustului principal de cacao. Iar bucățelele de miere îl fac suficient de dulce (pentru gustul meu, cel puțin).

ceai boabe cacao si menta aromes noirs ceai cacao si menta aromes noirs

Ceai din boabe de cacao cu rooibos

Rooibos + cacao fac o pereche interesantă, iar alături de puțin lapte situația devine și mai interesantă (ceaiul mai are și ceva soc). 

ceai rooibos si boabe cacao aromes noirs ceai boabe de cacao si rooibos

Ceai din boabe de cacao cu hibiscus și trandafir

E un sortiment dedicat amatorilor de ceaiuri florale, discret parfumat. Conține niște petale uriașe de trandafir, care se văd interesant pe fundalul cafeniu de cacao al ceaiului. Hibiscusul nu e chiar my thing, însă ca de obicei boabele de cacao salvează situația.

ceai cacao si trandafiri aromes noirs ceai boabe cacao si trandafiri aromes noirs

În concluzie, dacă vreți să beți o “ciocolată caldă – varianta soft”, ceaiul din boabe de cacao zic eu că va face față cu brio poftei voastre. 🙂

Care dintre cele 4 ceaiuri vă ispitește?

{Preferatele mele sunt primele două}

2 thoughts on “4 sortimente inedite de ceai din boabe de cacao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.