Lucruri mici pe care le poți face pentru sănătatea ta când te plictisești

Ni se întâmplă tuturor. Avem minute “moarte” când nu ne vine să lucrăm, dar n-avem nici așa mult timp pentru o pauză pe îndelete. Totuși, sunt destule lucruri pe care le putem face în perioada asta și care ne aduc un bonus pentru sănătate. Promit că sunt accesibile!

Lucruri mici pe care le poți face pentru sănătatea ta când te plictisești

Șterge telefonul cu un șervețel umed

Telefoanele mobile adună o mulțime de praf, microbi și celule moarte, pe care nu le vrem aproape de tenul nostru. Folosește un șervețel umed sau unul uscat umezit în alcool pentru a curăța bine telefonul.

Curăță tastatura

Și tastatura e un loc care atrage praf, scame sau… firimituri 😀 O metodă super-simplă să o cureți este să folosești partea lipicioasă a unui post-it pentru a “elibera” tastele de mizerie. 

Bea un pahar cu apă

Dacă ți se pare că apa simplă are un gust prea banal, las-o câteva minute la infuzat cu câteva felii de fructe și ierburi aromatice. Încearcă portocale, grepfrut, căpșuni, kiwi, zmeură, afine (pot fi și congelate), frunze de mentă, busuioc etc. Mai simplu de atât…

citat-sticla-apa

Inspiră, expiră…

Pentru câteva minute, concentrează-te pe respirație și încearcă să inspiri în abdomen, pentru o stare de relaxare.

Fă-ți programare pentru analizele anuale

Sună-ți medicul de familie sau fă o programare la clinica la care ești abonat ca să rezolvi cu analizele anuale de sânge. Trece data în agendă, ca să nu uiți de ea.

Aerisește camera

Deschide fereastra și împrospătează aerul din interior.

fereastra-faina-brasov

Întinde-te

Stretching-ul este o metodă perfectă de energizare. S-ar putea să constați cu surprindere că doar câteva mișcări ușoare de rotație a capului te vor trezi din moțăiala de după-amiază. Dacă lucrezi un pic și spatele și mâinile, te vei dezmorți mai rapid. Îmi imaginez că unele dintre aceste mișcări sunt mai greu de făcut dacă lucrezi într-un mediu formal, cu mulți colegi în jur, dar cel mai probabil vei reuși să găsești un colțișor în clădire, departe de ochii curioșilor. Un video de inspirație aici și o imagine aici.

Sună un prieten

Cu cine ți-ar plăcea să te auzi sau să te vezi? Sună o persoană cu care n-ai mai vorbit de mult, de care ți-e dor, indiferent că e o cunoștință, un prieten sau un membru al familiei. Cine știe, poate stabiliți o întâlnire pentru mai târziu, așa, spontan. Sănătatea emoțională nu e de neglijat nici ea 😉

2 thoughts on “Lucruri mici pe care le poți face pentru sănătatea ta când te plictisești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.