Cum să nu te plictisești când călătorești: 15 activități de făcut în avion, tren sau autobuz

Ești pe drum spre vacanța mult-visată și planificată, însă zborul e cam lung. Sau poate tocmai s-a încheiat concediul și acum te întorci spre casă cu o grămadă de amintiri frumoase. În ambele situații, timpul trece mai repede cu o activitate plăcută, așa că am strâns 15 idei cu care îți poți ocupa vremea când călătorești cu avionul, trenul sau autobuzul.

Cum să nu te plictisești când călătorești

1. Journaling. Lasă-ți gândurile să curgă și scrie tot ce-ți trece prin minte, fără nicio cenzură, fără să te gândești la formă. E o activitate relaxantă, care te ajută să-ți înțelegi sentimentele, să-ți clarifici anumite gânduri și să te cunoști mai bine. De preferat ar fi să folosești o agendă și un pix, însă poți merge și pe varianta tech, pe laptop sau telefon.

2. Meditează. Închide ochii și conectează-te cu tine. O pereche de căști cu o melodie zen te va ajuta să fii prezent și să-ți concentrezi atenția pe respirație. De asemenea, la un simplu search pe Youtube găsești o mulțime de materiale audio cu meditație ghidată. Descarcă-le și profită de călătorie pentru a te destinde.

3. Ascultă muzică. Dacă meditația ți se pare prea complicată, mergi pe varianta simplă: muzică. Fă-ți un mix de melodii preferate și ia-l cu tine când ești pe drum. Alege stiluri foarte diferite, ca să fii sigur că nu te plictisești. Sau, și mai bine, pune-ți în playlist melodii din țara pe care urmează să o vizitezi, ca să intri în atmosferă. 

4. Colorează. Ia-ți creioanele în bagaj ca să-ți antrenezi răbdarea și să te relaxezi colorând. Găsești cărți de colorat pentru adulți cu modele foarte variate, cu mandale, păsări, flori etc. Poate ai noroc de un zbor lin, fără turbulențe, sau un drum bine asfaltat.

5. Desenează sau fă schițe. Lasă-ți creativitatea să zboare! Cu un creion, un set de culori sau doar cu pixul, pune-ți talentul artistic la treabă și desenează ce-ți trece prin minte.

6. Exersează o limbă străină. Mai exact, limba locului pe care urmează să-l vizitezi, dacă nu ți-e cunoscută deja. Un dicționar în imagini sau câteva lecții audio îți vor ține mintea ocupată o bună parte din drum.

7. Citește o carte. Reading is always a good idea, zic eu. Așa că înarmează-te cu o carte bună sau cu un ebook reader generos și pierde-te în lumea magică a lecturii.

8. Ascultă un audiobook/ un podcast. Alternativa la paginile scrise este audiobook-ul sau podcast-ul. Indiferent că alegi literatură, dezvoltare personală sau poate ceva de specialitate, timpul va trece mai ușor. Asigură-te că ți-ai descărcat materialele preferate înainte de a porni la drum.

9. Dormi. Ia-ți o mască de ochi și o pernă de călătorie și retrage-te în lumea somnului, mai ales dacă te așteaptă un drum de multe ore. Când ajungi la destinație o să fii fresh și cu chef de explorat.

10. Află mai multe despre locul unde mergi. Dacă înainte de a pleca în concediu ți-ai făcut o listă de obiective sau ți-ai luat un ghid turistic, acum e momentul cel mai bun să te uiți pe ele.

panorama-din-reichstag-berlin

11. Vezi un film pe tabletă sau laptop. Devorează serialele alea care nu se mai termină sau poate un film pe care voiai de mult să-l vezi și nu găseai niciodată timp. Pune-ți căștile și nici nu vei simți cum trece vremea.

12. Rezolvă sudoku, integrame sau alte jocuri logice.

13. Scrie-ți impresiile din vacanță. Te întorci din vacanță? Scrie un mini-jurnal al zilelor petrecute acolo: ce ți-a plăcut, ce te-a surprins, ce ai învățat, ce ai descoperit nou etc. Nu uita să faci un Top 5 cu cele mai frumoase amintiri.

14. Fă o selecție a fotografiilor. La fel, o activitate bună de făcut la întoarcere. Foarte probabil ai făcut o mulțime de poze, însă nu toate sunt reușite. Profită de timpul petrecut în avion/ mașină/ tren ca să faci o selecție a celor pe care vrei să le păstrezi. Șterge-le pe cele care nu-ți plac sau nu au ieșit bine.

15. Joacă Avioanele, Fazan, Ce încape într-o valiză sau Țomapant. Dacă mergi în vacanță însoțit, iar persoana respectivă stă lângă tine, puteți să vă amintiți de jocurile copilăriei testându-vă memoria, cultura generală și prezența de spirit cu aceste joculețe simpatice.

Recunosc, eu când călătoresc cu avionul nu am stare, așa că lista asta am făcut-o cumva și pentru mine, ca să am inspirație pentru timpul petrecut pe bancheta îngustă.

Voi ce faceți când călătoriți? Cu ce activități păcăliți timpul să treacă mai repede?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.