Să fii bun e gratis

Breaking news! Ai ocazia să fii bun în fiecare zi, nu doar de Crăciun sau Paște.

AZI e super-ofertă pentru fapte bune: poți să faci o mulțime de lucruri frumoase fără să dai un ban. Nu te costă nimic să oferi o informație cu zâmbetul pe buze, să ai răbdare cu vânzătoarea de la magazin chiar dacă se mișcă mai încet, să spui “Mulțumesc!” sau “Pardon”, să faci loc celor care se grăbesc când mergi pe un trotuar îngust.

Da, e o provocare să fii bun când lumea se îmbrâncește prin metroul aglomerat, ai avut o zi aiurea la serviciu sau te-ai certat cu cineva drag. Și foarte probabil nu-ți va ieși întotdeauna, că oameni suntem. Dar totuși încearcă. Exersează. În fiecare zi, nu doar de sărbători.

simbioza-vegetatie-casa

Chiar dacă sunt unele chestii care te scot din sărite indiferent de cât de binedispus ești, cu siguranță există multe alte bucăți de cotidian în care poți arăta mereu compasiune și bunătate în loc de ură. Concentrează-te pe ele și pune-ți intenția de a fi mai atent la reacțiile tale față de ce-i în jur. Scoate nasul din telefon, fii conștient de viața reală, care se întâmplă acum lângă tine. 

De exemplu, pe mine mă scot din sărite șoferii care claxonează aiurea și mi-e greu să nu mă enervez în astfel de condiții. Însă pot să înțeleg că uneori copiii sunt mai gălăgioși, așa că nu mă apuc să țâțâi când mă confrunt cu familii zgomotoase. N-am o problemă să-i las pe cei cu mai puține produse în fața mea la supermaket. Ajut un coleg atunci când pot și știu.

Mai mult decât ceea ce ni se întâmplă, contează reacția noastră la faptele respective, iar diferența stă într-o alegere.

Alege să reacționezi cu bunătate. E gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.