5 idei pentru o locuință confortabilă și prietenoasă

“Suntem spațiul în care trăim”. Locuința noastră e ca o carapace extinsă unde ne retragem pentru odihnă, petrecut, relaxat sau… lăcrimat. Și zic că e bine să fie și confortabilă.

Sigur, cele 5 sfaturi de mai jos s-ar putea să nu ți se potrivească în totalitate, dar sper să te încurajeze să iei atitudine când vine vorba de spațiul tău privat și optimizarea lui.

5 idei pentru o locuință confortabilă și prietenoasă

1. Suprafețe libere. Zeci de mini-chestii diferite, înșirate aiurea pe rafturi, creează senzația de haos. Ok, arată bine într-un muzeu, într-un magazin sau chiar o cafenea, dar în spațiul de acasă, unde se presupune că vrei să te odihnești și să te relaxezi, poate nu e o idee așa de inspirată.

2. Mai puține obiecte, mai mult timp. Less is more. Faci mai ușor curat, că nu trebuie să dai enșpe mii de chestii la o parte (vă mai amintiți de bibelouri? :D) Acordă atenție calității, nu cantității.

3. Categorii. E simplu: dacă ții lucrurile pe categorii, vei ști unde sunt. Le găsești repede, indiferent că e vorba de becuri, hârtie de cadouri sau chei de rezervă. Plus că nu riști să cumperi duplicate, uitând că ai deja așa ceva acasă. 

4. 10 minute/ zi pentru ordine. Cred că problema principală nu e să faci ordine, ci să o păstrezi. Așa că investește în asta câte un pic, constant. Fă-ți patul dimineața. Spală vasele. Pune lucrurile la locul lor. În fiecare zi. Eventual cu muzica preferată pe fundal.

5. Personalizare cu răbdare. Nu toți locuim în case de vis, ca-n fotografiile de pe Pinterest. Însă asta nu ar trebui să ne împiedice să ne personalizăm pe cât posibil spațiul și să-l facem mai plăcut. Nu e nevoie să schimbi toată mobila și accesoriile, să cheltui toți banii din cont sau să faci credit. Pornește de la ce ai și transformă ce poți. Începe prin a amenaja un colț cu lucruri care-ți plac și te reprezintă. Pe măsură ce ai nevoie de lucruri noi, alege obiecte de calitate, funcționale, dar și frumoase. Fiecare zi e o ocazie specială, așa că folosește cu plăcere ce ai mai drag. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.