5 gânduri despre a mânca sănătos

1. “Salată” nu înseamnă o adunătură de frunze fără gust, cum sunt caricaturizate de multe ori, pe nedrept. Sunt persoane care au alergie doar când aud denumirea, tocmai pentru că acest minunat preparat a fost “confiscat” de dietele aberante şi coborât la “rangul” de mâncare pentru slăbit. Dar există şi combinaţii geniale, iar dacă sunteţi în pană de idei poate vă inspiră nişte locuri de prin oraş.

De exemplu, la Salad Box vă puteţi face propria salată din tot felul de ingrediente, iar la Lente (cel din str. Praporgescu) găsiţi în meniu salate minunate, cu roşii uscate, goji, cuş cuş, avocado, mentă, sumac, susan negru, smochine uscate (ca să dau doar un exemplu).

2. Există deserturi şi sănătoase, şi gustoase. “Sănătos” nu înseamnă automat “plictisitor”, iar cu un pic de deschidere poţi descoperi o mulţime de preparate uimitor de bune. De exemplu, îmi plac la nebunie prăjiturile şi torturile raw vegan, care arată grozav, sunt super yummy şi sănătoase.

prajituri-raw-ostraw-vegan

3. A mânca sănătos e o alegere, nu o corvoadă sau o pedeapsă. E aşa greu de înţeles? 🙂

4. Quinoa, chia, tapioca, goji, turmeric, cardamom nu sunt rase de câini, ci denumiri ale unor ingrediente cel puţin interesante. Încearcă-le!

5. Nu există “plăceri vinovate” ci doar “plăceri”. Cel puţin când vine vorba de mâncare.

One thought on “5 gânduri despre a mânca sănătos

  1. Tatiana

    Prajiturile raw vegane imi plac si mie mult si le prefer celor pline de zahar din comert.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.