După aproape 4 ani de blog…

La început de 2015, recitind textul despre blog, simt nevoia să fac câteva completări/ clarificări.

Întotdeauna am spus că mă consider “om cu blog” şi nu “blogger”. Asta pentru că, oricât de ciudat ar părea, blogul nu este o oglindă a mea, ci doar un jurnal al lucrurilor bune care mi se întâmplă. Subliniez, jurnal de lucruri bune, nu jurnal al vieţii mele. Nu cosmetizez, ci doar selectez. Iar această selecţie m-a ajutat, în ultimii ani, să fiu mai optimistă şi să privesc lucrurile cu alţi ochi.

bernschutz ceai si blog

I-am zis “Zâmbet şi sănătate – blog despre starea de bine” tocmai pentru a nu fi tentată să-mi vărs amarul şi nervii în acest loc. Sunt aşa multe site-uri unde citeşti doar nemulţumiri şi ştiri catastrofale, încât nu am vrut să mai creez şi eu unul. Desigur, nu e nimic rău în a scrie despre ce simţi sau a te prezenta în varianta brut(al)ă, internetul e un loc liber. Însă cum spuneam, eu mi-am dorit altceva de la acest blog. L-am vrut, pur şi simplu, oaza mea de relaxare. Între timp, a devenit şi a altora, lucru care mă bucură.

Aţi observat probabil că nu abordez anumite subiecte, decât poate tangenţial. Să zicem politica, de exemplu. Asta nu înseamnă că trăiesc în lumea mea şi nu mă preocupă şi alte teme în afară de cele de pe blog, ci doar că nu vreau să le discut aici. Am momente de descurajare, uneori plâng şi sunt încruntată, mi se întâmplă şi lucruri triste, ca fiecărui om, dar pe ele îmi rezerv dreptul de a le păstra în intimitate şi a le împărtăşi doar cu oamenii apropiaţi.

Blogul e locul meu de joacă, unde îmi fac de cap în stilul propriu, fără presiuni şi obiective, uneori mai nostalgică sau meditativă, alteori plină de energie şi optimism.

16 thoughts on “După aproape 4 ani de blog…

 1. Silving

  Amin to that! 😀 De parca as fi scris eu.
  La multi ani! Parca si eu primisem o notificare de 4 ani prin decembrie,da’ am trecut-o cu vederea :))

  Reply
 2. Catalina

  La multi ani blogului, si la cat mai multi ani inainte!
  Te apreciez foarte mult pentru asta, ca ai reusit sa mentii “firul narativ” al blogului fara sa iti expui viata personala.Tine-o tot asa!;)

  Reply
 3. Bia

  Desi citesc cu mare drag bloguri ale unor oameni care își expun viața foarte public, consider ca e mai sanatos asa cum faci tu. In plus, blogul tău e ca un happiness jar și venim la sigur, la lucrurile bune și frumoase de care spui…

  Din acest punct de vedere, nici Bialog-ul meu nu e chiar blog-blog (jurnal online) și daca stau sa ma gandesc, cam tot despre lucrurile bune (din viata mea) scriu și eu, de îmi zicea o prietena din copilarie ca citindu-ma, ai zice ca eu nu-s trista niciodata :)) Pentru ca pe blog nu prea am lasat loc de lucruri apasatoare, dar asta nu inseamna ca eu n-am asemenea “pățanii” în viață. Cât despre lucrurile intime, nu mai spun, se numesc intime dintr-un motiv. Daca as fi fost vreodata tentata sa povestesc despre ele, tentatia n-a mai existat deloc dupa cateva comentarii insistene ale unei domnisoare care dorea ea neaparat sa povestesc pe blog mai multe despre viața mea personala. N-am înțeles nici până în ziua de azi insistența și desigur, am bătut în retragere de la subiect mai tare ca niciodată… Tocmai pentru că internetul este un loc chiar atât de liber, de “în văzul tuturor”…

  În alta ordine de idei, continuă să scrii despre ce te bucură și ține pentru tine ce crezi că ar trebui să te bucure (sau te întristeze) pe tine și numai și numai pe tine :* La mulți ani!

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mulţumesc, Bia dragă! :* Şi eu vin cu plăcere pe blogul tău, ştiind că voi găsi lucruri de bine şi, mai ales, inspiraţie pentru vacanţe <3 Mi s-a întâmplat de multe ori să citesc un articol de-al tău şi să mi se facă imediat poftă de o escapadă.
   Nu-mi dau seama de ce unele persoane insistă să afle detalii din viaţa personală a unui om cu blog, când sunt atât de multe "vip-uri" care doar din asta trăiesc, din apariţii "incendiare" în media 😛

   Reply
 4. worldofsolitaire

  M-am abonat la blogul tă, fără să ştiu nici cine eşti, nici ce preocupări ai.
  Încă nu ştiu, dar cred că nu am greşit, privindu-ţi avatarul şi adiratorii. Pur şi simplu e plăcut, citindu-te.
  Onu

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.