Zilele trecute am primit cadou o pungă mare de pătrunjel proaspăt (mulţumesc, Tea!) şi imediat m-am gândit la tabouleh, un fel de mâncare de nelipsit din restaurantele libaneze, pe care avusesem ocazia să-l savurez de câteva ori.
Ultima dată am nimerit în oraş un tabouleh atât de acru, că m-am considerat lecuită pentru totdeauna de aşa ceva. Sigur, între timp acreala s-a mai dus din memorie, aşa că am prins curaj şi am pregătit o salată tabouleh acasă, măsurând cu grijă cantitatea de zeamă de lămâie. Restul de pătrunjel l-am pus la congelator, la păstrare. E perfect pentru adăugat în supe sau tocăniţe, iar gustul rămâne proaspăt, chiar şi după câteva săptămâni.
Revenind la tabouleh, am modificat un pic reţeta, adică am adaptat-o la proviziile mele: am înlocuit bulgurul cu quinoa, iar papilele gustative au fost încântate 🙂
Ingrediente
- o mână mare de pătrunjel (eu l-am tocat foarte puţin, pentru că îmi plac frunzele mai mari)
- câteva roşii cherry tăiate sferturi
- o ceapă mică-mică tăiată mărunt
- o ceşcuţă de quinoa fiartă
- bonus: un pic de morcov ras
- dressing din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper
Am amestecat toate cele de mai sus într-o farfurie generoasă şi, după o scurtă şedinţă foto, i-am făcut felul. Nu ştiu de ce până acum nu am mai pregătit tabouleh, că pătrunjel am tot avut, iar amestecul e floare la ureche (sau pătrunjel la ureche :D). Plus că are o grămadă de beneficii pentru organism: e entioxidant şi antibacterian, îmbunătăţeşte digestia, întăreşte sistemul imunitar. Conţine multă vitamina C, acid folic,betacaroten, vitamina B12, calciu etc.