Ceai răcoritor de plante şi fructe

Chiar dacă suntem în plină vară şi încă e destul de cald, eu rămân în continuare o iubitoare de ceaiuri 🙂

Nu beau de obicei ceai rece, nici pe căldură, dar weekendul ăsta am vrut să încerc ceva nou, aşa că am testat un ceai de fructe în varianta „cu gheaţă”. Ceaiul se numeşte „Raze de soare din România, Grădina Bio a Europei” şi a fost lansat în luna februarie de către compania Sonnentor la expoziţia internaţională BioFach, unde România s-a bucurat de titlul „Ţara Anului”.

Fiind un ceai fără arome adăugate, mă aşteptam să aibă un gust mai simplu, însă fructele se simt destul de bine, iar parfumul este unul plăcut. E un ceai uşor, de vară, cu aromă de copilărie, de dimineţi de vară petrecute la ţară, în casa bunicilor. Are un gust perfect pentru alinat dorul de acasă şi de oamenii dragi, iar dacă închizi ochii şi în mintea ta laşi departe vacarmul care se aude de afară, ai senzaţia că eşti pe un câmp, în zumzet de insecte, mângâiat de flori şi plante sălbatice, respirând aer curat, limpede.

ceai-sonnentor

„Raze de Soare” e un ceai din plante şi fructe crescute şi culese în România, de o calitate foarte bună. Conţine pere, măceşe, bucăţele de măr, urzică, merişoare, cătină, albăstrele, petale de floarea-soarelui şi petale de trandafir – toate ingredientele sunt certificate organic. Cutia cuprinde, pe lângă ceai, şi o mică bară din plastic cu care punguţa se poate închide bine după deschidere – foarte practică.

ceai-bio-Sonnentor-Raze-de-Soare-din-Romania

Se poate bea la orice oră din zi şi e o alegere minunată dacă vreţi ceva rece şi bun, dar diferit de o limonadă obişnuită. Puteţi chiar face un limo-ceai sau îl puteţi servi simplu. Pentru prepararea unui cocktail energizant, hidratant şi răcoritor, avem nevoie de:

  • 500 ml apă
  • 3-4 linguriţe de ceai „Raze de soare” (dacă veţi pune cuburi de gheaţă este de preferat să faceţi ceaiul mai concentrat; dacă nu, e de ajuns 1 linguriţă la o cană de ceai/250 ml)
  • cuburi de gheaţă
  • bucăţele de fructe, frunze de mentă, feliuţe de lămâie, portocală etc.
  • opţional: miere, dacă îl vreţi mai dulce

Se fierbe apa, se pune în cană sau carafă, apoi se adaugă ceaiul şi se lasă 5-10 minute. Dacă nu vreţi să puneţi ceaiul direct în apă, se poate folosi o strecurătoare sau un plic infuzor. După ce s-a infuzat, se scoate ceaiul şi se lasă să se răcească. Se adaugă apoi bucăţelele de gheaţă şi fructele şi se serveşte cu mare poftă!

PS: Mai multe informaţii şi curiozităţi despre Sonnentor puteţi citi în interviul de mâine 😉

ceai-Raze-de-soare-din-Romania

2 thoughts on “Ceai răcoritor de plante şi fructe

  1. Anne

    Ador limo-ceaiul!!! L-am descoperit luna trecută, când mi-era poftă de ceva: ori un ceai, dar n-aveam chef să-l beau fierbinte, ori un suc, dar cele din comerț sunt ori dezgustătoare, ori artificiale, ori prea dulci, etc. Am încercat mai multe feluri de ice tea (vișine, măceșe, combinații de fructe, etc) și toate mi-au plăcut, cu lămâie și, uneori, gheață. Cred că asta o să beau toată vara! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.