Cadoul de Crăciun

Vine Crăciunul şi probabil te gândeşti ce cadouri să le faci celor dragi. Ai conceput liste peste liste, ai iscodit discret pe ici-colo în căutare de inspiraţie, ai fost la cumpărături sau ai pregătit chiar tu ceva. Eşti sigur că n-ai uitat pe nimeni? Vreo mătuşă, vreun coleg?

Dacă te gândeşti mai bine, poate că uiţi cea mai importantă persoană din viaţa ta.

PE TINE.

De sărbători suntem îndemnaţi să ne gândim la ceilalţi, să ne îndreptăm atenţia spre cei care au mai puţin şi să le înseninăm viaţa cu un dar. Atâtea campanii frumoase ne invită să ne deschidem sufletul, oferind celorlalţi alinare şi vise împlinite.

Aşadar, suntem egoişti dacă ne gândim şi la noi?

Nu suntem destul de preocupaţi de propria persoană în timpul anului, încât să mai facem asta şi de sărbători?

Eu cred că nu. A da este cel mai frumos gest, însă cum poţi oferi ceva altuia cu inima deschisă, dacă înainte nu ţi-ai oferit ţie ce ai nevoie? Şi aici nu mă refer la haine, cosmetice, telefoane sau alte electronice… Ca să ai grijă de alţii trebuie să ai grijă de tine în primul rând, să-ţi dăruieşti ţie iubire. Altfel, te poţi trezi că le reproşezi celor dragi că tu ai oferit atât de mult, dar ai primit atât de puţin. Ajungi să ceri insistent de la ei ce ar trebui să primeşti în primul rând de la tine însuţi: atenţie, zâmbet, respect.

De Crăciun, pregăteşte-ţi un cadou special:

o plimbare prin zăpada, o bătaie cu bulgări, un telefon dat cuiva drag, o ieşire în doi, o cină în tihnă, o reuniune de pregătit cadouri cu prietenii (mie îmi place să le numesc daruri „win-win”). Sau poate o seară în care să nu faci nimic, doar să fii. Un răgaz pentru a găti mâncarea ta preferată. O oră în care să îţi închizi telefonul şi să o dedici pasiunii tale de care niciodată nu ai timp.

ceai si flori la bernschutz universitate

Indiferent că alegi cadouri „tu cu tine” sau cadouri „cu ceilalţi”, darul tău special de Crăciun să fie unul pentru pasiunea şi pentru sufletul tău, nu pentru capriciile de moment, stimulate de dorinţa de a avea mai mult. Să fie lucruri sau stări dedicate ţie, omului din spatele măştii, nu persoanei vulnerabile la culorile ţipătoare ale reclamelor.

Cu acest mic dar de sărbători îţi vei aduce aminte că eşti cineva important în viaţa ta, dar că de multe ori uiţi asta. Uiţi ca ai dreptul să spui „nu” uneori, să te odihneşti sau să ai o zi doar pentru tine. Pierzi din vedere că meriţi să te străduieşti mai mult, să lupţi mai aprig pentru visele tale şi să nu le laşi călcate în picioare de ceilalţi sau chiar de propria comoditate.

Tu ce îţi dăruieşti anul acesta de Crăciun?

PS: „Sărbători fericite!” e o urare prea comună, aşa că o să-ţi doresc

Sărbători OFFLINE!

Adică sărbători în familie, cu prietenii, cu oamenii dragi – pe scurt, cu viaţa ta adevărată, cu cei care te cunosc şi te iubesc aşa cum eşti, nu doar cum ai vrea să pari din poze, status-uri sau comentarii.

Bucură-te de ele!

Articol publicat pe Româniapozitivă

0 thoughts on “Cadoul de Crăciun

 1. Fata Nesăbuită

  Cum sa ma uit pe mine?:)) Niciodata! Sunt cam egoista, cred:) Am sa am grija sa ma rasfat, si tu la fel sa faci!
  Doar ca satisfactia este mai mare atunci cand fac pe altcineva fericit, cu un gest sau un cadou sau cateva vorbe:).

  Reply
 2. Roberts

  in cazul meu, functioneaza partea cu sarbatorile offline si sunt foarte fericita:) iti doresc sa ti se implineasca toate dorintele, Moshul sa fie inspirat si sa te bucuri de aceste sarbatori minunate!!!

  Reply
 3. O Oană

  Am deja planuri pentru o seară cu filme de sezon și prăjituri, o seară de lectură, o seară cu familia + o ojă, două, trei 🙂 Așa-mi place să mă cadorisesc.

  Reply
 4. Mira

  Eu iau pauze de offline de multe ori şi când călătoresc şi se întâmplă să nu am conexiune, aşa că nu trebuie neapărat să vină Crăciunul pentru a nu mai sta conectată 🙂 Oricum, este un moment frumos din an, aşa că să te bucuri de un Crăciun minunat, Andra, aşa cum îl doreşti, înconjurată de toţi cei dragi!

  Reply
  1. Andra :)

   Şi eu fac la fel când sunt plecată în vacanţe/călătorii, îmi place să mă detaşez şi să las laptopul şi internetul acasă 🙂
   Crăciun liniştit şi ţie, Mira!

   Reply
 5. iuliananescu

  Frumos articol! Ce imi doresc eu? Acelasi lucru pe care il primesc de ani buni – un Craciun cu cei pe care ii iubesc mult de tot, o mica sesiune de consiliere cotidiana cu fetele sau mai usor zis “barfa” si foarte multe dulciuri.

  Reply
 6. MARIA

  Ce îmi doresc de Crăciun? Păi…în afară de ce-ți dorești tu, niște cărți, un stilou frumos, o rochiță și să am un partener pe gustul meu (când voi crește). Dar, știind că nu există Moșul, îl rog pe Pruncul Iisus să-mi îndeplinească dorințele!
  Crăciun fericit!

  Reply
  1. Andra :)

   Cât de tare, mă bucur să aud că mai sunt oameni care scriu cu stiloul 🙂 Ţin minte că şi la şcoală scriam cu pixul…

   Reply
 7. Aliceee Traveler

  Eu am primit exact ce mi-am dorit: un pulover, niste carti cu jurnale de calatorii si niste cercelusi frumosi! Tu ai primit ce ti-ai dorit?

  Sarbatori fericite Andra! Sa petreci momente magice alaturi de cei dragi!

  Reply
  1. Andra :)

   Mulţumesc frumos de urări, Aliceee 🙂 La fel şi ţie îţi doresc!
   Am primit nişte ceaiuri mai speciale pe care abia aştept să le încerc 🙂

   Reply
 8. Dr.Cris

  Intr`adevar, de Craciun m-am debarasat de lumea virtuala. No internet, jus me and my and my old ones. CHiar asa. Craciun fericit , un mos sper, imbelsugat si numai bucurii!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.